Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiglo priopćenje

Jedna prijava ipak dovoljna? Ministarstvo dodijelilo nagradu Luka Ritz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dodjela nagrade 'Luka Ritz' održala se u 11 sati.

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta u 11 sati održala se dodjela Godišnje nagrade 'Luka Ritz' za promicanje tolerancije i škole bez nasilja.

Pročitajte i ovo Hrvatska pošta zaposlenicima daje nagradu od 1200 eura Zbog velike fluktuacije Hrvatska pošta nagrađuje poštare i vozače s 1200 eura: Ipak, postoji jedna caka Slika nije dostupna Dodijeljena i posebna priznanja Uručene ovogodišnje nagrade Luka Ritz, Fuchs poručio: ''To nas ispunjava osjećajem ponosa na sve te mlade ljude''

Članovi Povjerenstva razmotrili su jedinu pristiglu prijavu na ovogodišnji javni poziv te jednoglasno donijeli odluku o ovogodišnjem dobitniku. Nagrada se sastoji od skulpture, posebnog priznanja i jednogodišnje stipendije u iznosu od 1.000,00 kn mjesečno. Posebno priznanje dobiva i škola koju pohađa učenik.

Podsjetimo, nakon što nagrada nije dodijeljena 12. lipnja - na dan tragične smrti srednjoškolca Luke Ritza - žrtve vršnjačkoga nasilja, iz Ministarstva su objasnili da se na javni poziv javila samo jedna škola pa nije bilo moguće odabrati učenike kojima bi se nagrada dodijelila.

Zato je, poručili su prije 10-ak dana, MZOS donio odluku da se  održi sastanak s Lukinom obitelji kako bi predložili i razmotrili dodatne aktivnosti vezane uz ovogodišnju dodjelu nagrade.

Danas je iz Ministarstva stiglo priopćenje o dodjeli nagrade. (Hina/Ma.B.)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene