Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Primio ih predsjednik Sabora

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara: Cijeli Vukovar treba proglasiti spomen područjem!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici Stožera za obranu hrvatskog Vukovara danas su bili u Saboru i Vladi ne bi predali svoje zahtjeve o moratoriju na uvođenje dvojezičnosti u Vukovar.

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko danas je primio predstavnike Stožera za obranu hrvatskog Vukovara koji su mu predali zahtjeve koje su već ranije iznijeli na prosvjednom skupu u Vukovaru.

Pročitajte i ovo Tin Kovačić u Vukovaru - 1 Ništa nisu krili Sve su oči bile uprte u Plenkovića i Penavu: "Znakovita je jedna stvar vezana uz premijera..." Predrag Mišić (Foto: Anamaria Batur/Dnevnik.hr) PREDRAG MIŠIĆ Tko je Srbin kojeg DP želi za ministra branitelja? Branio je Vukovar od agresora, a 2014. godine razbio je ćiriličnu ploču

Ponovili su kako traže moratorij ili iznimku iz Ustavnog zakona za uvođenje ćirilice u Vukovar. Smatraju da Sabor ima ovlasti te da je moguće Vukovar proglasiti posebnom zonom. Smatraju kako je moguće i da se cijeli Vukovar proglasi spomen područjem te bi tako bio izuzet od primjene dvojezičnosti.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara podnio je zahtjev i Ustavnom sudu da vide može li se i kako Vukovar izuzeti od primjene dvojezičnosti. Predsjednik Sabora Leko nije htio ulaziti u detalje, rekao je samo kako ih je primio, saslušao te kako zahtjevi biti u proceduri.

>> Pod cijenu kaznene odgovornosti: 'Skidat ćemo ćirilične natpise'

Na na upit reporterke Nove TV znači li to da planira otvoriti raspravu u Saboru po tom pitanju odgovorio je kako on kao predsjednik Sabora zagovornik da se svaki zakon mora provoditi, a da zahtjev za raspravom u Saboru može podnijeti netko drugi. Inače, raspravu u Saboru može zatražiti svaki zastupnik ako skupi jednu trećinu potpisa svih zastupnika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene