Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa nisu krili

Sve su oči bile uprte u Plenkovića i Penavu: "Znakovita je jedna stvar vezana uz premijera..."

Aktualno Galerija Tin Kovačić u Vukovaru - 1 Tin Kovačić u Vukovaru - 1 Foto: DNEVNIK.hr Tin Kovačić u Vukovaru - 2 Tin Kovačić u Vukovaru - 2 Foto: DNEVNIK.hr Tin Kovačić u Vukovaru - 3 Tin Kovačić u Vukovaru - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Tin Kovačić u Vukovaru - 4 Galerija 1/4 >>
Susret predstavnika HDZ-a i Domovinskog pokreta u petak se odvio na Dan grada u Vukovaru. O čemu su pričali i jesu li nastavili pregovore o sastavljanju Vlade provjerio je reporter Dnevnika Nove TV Tin Kovačić.

U petak je u Vukovaru održana i svečana sjednica gradskog vijeća u kojoj se pojavio gotovo čitav državni vrh. Predsjednik Milanović poslao je svojeg izaslanika, a premijer se pojavio osobno. Osim toga prisutni su bili mnogi saborski zastupnici i ministri.

Andrej Plenković i Ivan Penava pristojno i prisno su se pozdravili te otkrili da nakon sjednice namjeravaju nastaviti pregovore. Ogradili su se rekavši da se u petak neće donositi nikakve odluke.

Znakovito je da se nakon dugog niza godina na obilježavanju Dana grada Vukovara pojavio i premijer Plenković. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u Vukovaru Pregovori i razgovori Plenković iz Vukovara: "To je ozbiljna politička pogreška"

"Očekujemo nastavak razgovora, razgovori su stalni, kontunuirani, izazovni. Idemo prema približavanju stajališta i pronalaženju rješenja.

Čitav je niz tema, nije još faza takva da sve elaboriramo javno, moramo nešto ostaviti za naše razgovore. Mislim da će nam trebati još nekoliko dana, danas je svečani dan", rekao je Andrej Plenković.

"Razgovara se na sve strane u jednim kulturnim tonovima bez ucjena s bilo koje strane i očekujem da ćemo kroz koji koji dan imati već bolje, podrobnije informacije", rekao je za Dnevnik Nove TV Ivan Penava.

Pročitajte i ovo Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..."

Prokotol održavanja dana grada Vukovara održavat će se cijeloga dana, a u 21:30 počet će i koncert Joleta u Sportkoj dvorani Danijel Rehak u Borovu naselju. 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene