Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara

Pod cijenu kaznene odgovornosti: 'Skidat ćemo ćirilične natpise'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara u današnjem priopćenju izvijestio je javnost i tijela izvršne vlasti da su njegovi članovi spremni po cijenu vlastite prekršajne ili kaznene odgovornosti dragovoljno skidati najavljene ćirilične natpise i ploče u Vukovaru.

"Poduži je popis branitelja Vukovara, zatočenika srpskih koncentracijskih logora, hrvatskih ratnih vojnih invalida, djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja te roditelja poginulih i nestalih branitelja koji su izrazili želju da dragovoljno skinu najavljene ćirilične natpise i ploče u Vukovaru po cijenu vlastite prekršajne ili kaznene odgovornosti", navode u tom stožeru.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Donedavno u dobrim odnosima Zašto je Milanović izbjegao veliku svečanost? Pogledajte koje je objašnjenje stiglo iz njegova ureda Slika nije dostupna OŠTRO PRIOPĆENJE Promijenjen statut Vukovara, ćirilica prestaje biti ravnopravno pismo: "Tako to izgleda kada primjena prava ovisi o onome tko je na vlasti"

>> 'Izmjenama Statuta grada u Vukovar se na mala vrata želi uvesti ćirilicu'

Ocjenjuju "neshvatljivim da predsjednik Vlade RH Zoran Milanović odustaje od interesa većinskoga hrvatskog naroda, da odustaje od istine o našoj novijoj povijesti te da prodaje naš ponos i žrtvu za samo desetak tisuća glasova vukovarskih Srba".

Također tvrde kako vukovarski gradonačelnik Željko Sabo, "svjestan da mu Hrvati Vukovara više nikada neće dati povjerenje i birati ga za gradonačelnika, svesrdno pomaže svojemu stranačkom šefu i putem kontroliranih medija pokušava kreirati mišljenje javnosti kako bi skinuo bar malo sramote sa svoje osobnosti i svoga imena".

Navode i kako je "javna tajna u Vukovaru i ostalom dijelu hrvatskoga Podunavlja da mladići srpske nacionalnosti organizirano i planski odlaze na vojnu obuku u vojne ili paravojne kampove u Srbiji" te smatraju da će "politika dvojezičnosti i ćirilice u Vukovaru takvim militantnim skupinama biti dodatni motiv za daljnje nacionalističko-šovinističke planove i aktivnosti". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene