Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proslava 25. godišnjice HDZ-a

VIDEO HDZ-ovci: 'Idemo ih rasturiti, da se trideset godina ne sastave'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Karamarko je uvjeren kako je stranka HDZ spremna za operaciju Kolinda i osvajanje predsjedničkih dvora, prvi put nakon 2000. godine.

Hrvatska demokratska zajednica danas slavi 25 godina postojanja. Povijest HDZ-a počela se pisati na zagrebačkom Jarunu u prostorijama Nogometnog Kluba Jarun.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković - 2 "Koji bijedni spin" HDZ žestoko uzvratio: "Baćuška Milanović, vrhovni lažljivac, neće otkriti od koga je uzimao novac" Oleg Butković Je li pogodovao bratu? Butković odgovorio Benčić: "Obitelj se ne dira, a pravna stručnjakinja studirala je 18 godina..."

Tomislav Karamarko danas je bio iznimno samouvjeren. Uvjeren je kako nakon dvije pobjede na europskim izborima, pobjede na lokalnim izborima ali, kako kaže, i na referendumu o braku, Hrvatska demokratska zajednica nakon te četiri pobjede, od kada je on preuzeo stranku i sa nepravomoćnom presudom i svim okolnostima koje su se vezale za tu stranku, spremna za operaciju Kolinda i osvajanje predsjedničkih dvora, prvi put nakon 2000. godine.

Sabor: Vladin spin-off je povratak u real-socijalizam

Objavili su kako HDZ ima svog predsjedničkog kandidata, kako će nakon današnjeg općeg izvještajnog sabora HDZ-a krenuti u predkampanju. Tomislav Karamarko i ostali stranački čelnici obilazit će teren, a Kolinda Grabar Kitarović uključit će im se u 9. mjesecu.

U svojem završnom obraćanju na općem izvještajnom saboru, Tomislav Karamarko istaknuo je kako je okupio grupaciju na desnici te kako je njihov sljedeći politički potez da Savez za Hrvatsku, krajnje desna grupacija osvoji što manje glasova, da se ti glasovi desnice ne raspršuju.

Istaknuo je kako je uvjeren i siguran u snagu HDZ-a te kako imaju velike mogućnost osvojiti predsjedničke dvore sa Kolindom Grabar Kitarović.

Tomislav Karamarko izdignuo se iz pepela pa sve do predvorja Banskih dvora. I to u samo dvije godine.

'Nikada više ne smijemo dopustiti da naša stranka dospije na stup strama zbog pohlepe', kazao je Karamarko.

Izbačeni predsjednik pravomoćno osuđen, stranka nepravomoćno. Karamarko ne bježi od problema.

'U ovoj stranci nema prostora za sebičnost, taštine i kultove ličnosti', rekao je predsjednik HDZ-a, Tomislav Karamarko okupljenim čelnicima na Općem izvještajnom saboru HDZ-a, te kazao kako ima plan.

'Dok sam ja predsjednik stranke više nikada nitko neće koristiti članstvo za osobna bogaćenja. Takovi su otišli, a ako kod nekih postoje takve nakane, neka sami odu iz HDZ-a', poručio je Karamarko te na kraju dodao kako od svojih HDZ-ovaca traži tri stvari.

 Josipović: Poštujem svakog kandidata za predsjednika Hrvatske

'Budte pošteni, budite vrijedni i domoljubi, ništa više. Zar je to puno? Nije, to je minimum', konstatirao je.

Siguran kao nikad da govori kao budući premijer.

'Mi cemo osvojiti vlast ali to nije naš cilj. Naš cilj je spas i preporod Hrvatske, a ne podjela fotelja i privilegija', kazao je.

Kukurika vlast za njega je prošlost. Karamarkovi pak koalcijski partneri znaju što im je činiti.

'Smjeniti nesposobnu antikršćanjsku i antihrvastsku vlast Zoran Milanovića', rekao je glavni tajnik HSP-a Ante Starćević, Pero Čorić.

Još jasniji je bio Milivoj Špika iz bloka umirovljenika Zajedno koji je kazao kako će smjeniti vlast. 'Idemo ih rasturiti, da se trideset godina ne sastave.'

No prije toga, zna predsjednik stranke, trebaju osvojiti predsjednički ured. 'A to je Kolinda Grabar Kitarović', rekao je Karamarko pred svima okupljenima te pokupio ovacije svih prisutnih.

Kako njihova kandidatkinja za predsjednika nije bila s njima, Karamarko je odradio prvi obračun s predsjednikom.

'Brine samo o svome rijetingu koji mu je važniji od kreditnog rejtinga države', rekao je Karamarko. Te bi prema planu HDZ-a, predsjednik Josipović bio na vlasti 180 dana.

'Bit će to prvi predsjednik države koji je trajao samo jedan mandat', naglasio je.

Grabar Kitarović: Sram me je što građani kopaju po smeću, želim da im vratimo dostojanstvo

I HDZ-ovi saveznici koji će se boriti za predsjednicu na Pantovčaku imaju plan.

'Došlo je vrijeme da Kolinda Grabar Kitarović smijeni onu kuhanu pileću nogicu s Pantovcaka', rekao je kroz smijeh Pero Ćorić, glavni tajnik HSP-a Ante Starčević.

Kolinda može računati na HDZ-ove saveznike, ali i svoje veterane.

Da ima izvrsne šanse, kazao je bivši potpredsjednik HDZ-a, Vladimir Šeks, dok je još jedan bivši potpredsjednik stranke, Ivan Jarnjak rekao kako će ovo biti najneizvjesnija utrka.

'Hoće, bit će, ali za Josipovića, ne za Kolindu. Za nju će ishod biti izvrstan', rekao je Jarnjak.

Osim stranačkih kolega i HDZ-ovi birači smatraju kako HDZ-ova kandidatkinja ima velike šanse da postane prva žena predsjednica.

'Mislim da su joj šanse velike i da zapravo nema konkurencije' rekla je glumica Anja Šovagović Despot.

S Kolindom Grabar Kitarović HDZ kreće po petu pobjedu u godinu i pol. Nakon toga počinje operacija Banski dvori.

'Ja ću nastaviti s ovom taktikom, neću ništa promijeniti na području PR-a, neću ništa napraviti da postanem zvijezda, ali ću napraviti sve da budemo najjača stranka, da pobjedimo, da ostvarimo snove naših branitelja i da realiziramo političku doktrinu doktora Franje Ttuđmana', kazao je predsjednik HDZ-a, Tomislav Karamarko.

A da je svaki glas bitan, znaju u stranci, stoga su sližni kako će se svim silama truditi da ostavre svoj cilj, da pobjede na predsjedničkim, kao i na parlamentarnim izborima.

'Korupcija i nepoštenje van, a poštenje i domoljublje natrag u HDZ', rekao je Čorić.

A kako će zapravo kampanja HDZ-ove kandidatkinje za predsjednika izgledala, ovisi samo o Kolindi Grabar Kitarović koja za početak ima sjajan politički kapital od 37 %, prema istraživanju Nove TV.

Još se ne zna hoće li sama i koliko će moći postavljati strategiju kampanje ili pak će stranka koju zastupa, dakle HDZ, odlučivati umjesto nje. 

Ono što je svakako važno je da li će to biti i referendum o vladi Zorana Mialnovića jer ako se i HDZ uključi imati ćemo podjeljenu Hvatsku na dva bloka, lijevi koji će predvoditi Ivo Josipović i desni na čelu sa Kolindom Garbar Kitarović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene