Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvorene ceste, škole, nitko ne može na posao

Stanovnici Metkovića: Ljudi su u panici, a grad je paraliziran

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grad Metković paraliziran je izlijevanjem Neretve koja je dosegla najviši vodostaj u posljednjih 50 godina, a stanovništvo je u panici.

'Stanje je iz sata u sat sve lošije, Neretva se prelila i na lijevu stranu Metkovića zbog čega je zatvorena državna cesta D 9 od mosta do veletržnice', ispričao je Joško Popović, stanovnik grada na Neretvi i dodao kako nije mogao ići na posao jer je na cesti 40-tak centimetara vode. Zbog poplava ni učenici obje osnovne škole u Metkoviću danas nisu mogli na nastavu, a pacijenti su iz Doma zdravlja Metković prebačeni u dubrovački Dom zdravlja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Voda će se povlačiti danima 'Teško je pitati čovjeka kako je dok mu namještaj pliva po kući' Slika nije dostupna DUZS 'Kvalitetnom reakcijom ublažene posljedice poplave'

>> FOTO: Neretva se izlila, poplavljeno 20-ak kuća

>> Neretva najviša u posljednjih 50 godina, zatvorene škole i granica

'Posebno je teška situacija u Kominu gdje su mnoge kuće pod vodom. Šahtovi i na lijevoj strani grada sve više, od pritiska vode, ispadaju iz svojih ležišta', rekao je za Dnevnik.hr Joško Popović dodavši kako je već nekoliko sati mala tržnica i svi ugostiteljski objekti na lijevoj strani Neretve po vodom.

'Mnogi stanovnici Metkovića nisu doživjeli velike poplave do siječnja ove godine, tada je nastala velika materijalna šteta i nakon što su renovirali kuće, razuman je strah koji danas imaju od izlijevanja Neretve', objasnio je jedan od stanovnika Metkovića razloge zbog kojih je zavladala panika. Dodao je kako je centar grada u potpunosti blokiran i kako se iz susjedne BiH preko Metkovića ne može ući u RH.

 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene