Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Split: Počinje suđenje Cviku i pomagačima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskom sudu u Splitu sutra počinje glavna rasprava u postupku protiv Jakše Cvitanovića Cvika (33) i još 15 osoba optuženih za organiziranu preprodaju heroina na Korčuli od početka 2003. do studenog 2006.

Osim Cvitanovića u pritvoru je još šest optuženika, a protiv ostalih nije određen pritvor. USKOK ih tereti da su prodajom heroina u navedenu razdoblju zaradili najmanje sedam milijuna kuna. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ponovno suđenje Mladićevim pomagačima ukinuta oslobađajuća presuda Slika nije dostupna Potpredsjednik srbijanske Vlade tvrdi 'Srbija će temeljito istražiti je li Mladić imao suradnike'

>> Slučaj 'Cvik': Istraga završila, optužnica idući tjedan

>> Cviku će se ipak suditi u Splitu

>> Želita Tomić puštena iz pritvora

>> Zbog Cvika stegovni postupak protiv predsjednika korčulanskog suda

>> Kuda je bježao Cvik?

>> Cvik: 'Nismo krivi'

Organizirana skupina, nakon dužeg praćenja, razotkrivena je u studenom 2006., a prvooptuženi Cvitanović bio je u bijegu do siječnja 2007. kad je uhićen u Splitu.

Osim za organiziranje preprodaje heroina Cvitanović, njegov brat Mirjan i dubrovačka odvjetnica Ana Birimiša optuženi su i za pranje novca, 2,3 milijuna kuna zarađenih od prodaje heroina kojima su kupovali pokretnine i nekretnine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene