Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Cviku će se ipak suditi u Splitu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jakši Cvitanoviću Cviku (32), navodnom narkobossu s Korčule, i ostalim optuženima za preprodaju heroina na tom otoku sudit će se u Splitu, odlučio je Vrhovni sud, odbivši zahtjev da slučaj preuzme dubrovački Županijski sud.

Iz splitskog suda tražili su da se predmet premjesti zbog
ekonomičnosti suđenja jer su svi optuženi i gotovo svi svjedoci s Korčule koja je u mjesnoj nadležnosti dubrovačkog suda i na kojemu su počinjena kažnjiva djela. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suspendirana odvjetnica Birimiša Slika nije dostupna Odbijena žalba USKOK-a na puštanje Birimiše iz pritvora

Uz to, naveli su da nemaju tehničke uvjete za suđenje jer se sudska zgrada obnavlja te da su preopterećeni velikim brojem neriješenih predmeta.

Odvjetništvo je prijedlog ocijenilo neosnovanim, a tročlano ga je vijeće Vrhovnog suda na kraju i odbilo, doznaje se od glasnogovornika toga suda Dražena Tripala.

U obrazloženju odluke sud je, među ostalim, naveo kako prije svega treba voditi računa da je riječ o predmetu iz nadležnosti USKOK-a koji svoj odsjek ima u Splitu, a ne u Dubrovniku, da je istraga vođena u Splitu, odakle su svi branitelji optuženih te da preopterećenost tamošnjeg suda nije dostatan razlog za premještaj predmeta.

Vrhovni suci na kraju su zaključili kako nije sigurno da će suđenje biti brže i ekonomičnije ako se premjesti u Dubrovnik. 

Jakša Cvitanović Cvik i još 16 osoba optuženi su za preprodaju heroina na čemu su navodno 'zaradili' najmanje sedam milijuna kuna. Cvitanović je optužen da je organizirao zločinačku organizaciju, zatim za sprječavanje dokazivanja, a zajedno s bratom i prijateljicom dubrovačkom odvjetnicom Anom Birimiša i za 'pranje novca'.

Ostali iz skupine optuženi su za uličnu preprodaju droge.

Cvitanović je u početku srpnja prošle godine pobjegao korčulanskoj policiji, no nakon gotovo sedam mjeseci skrivanja uhićen je u Splitu.

U gotovo jednogodišnjoj istrazi ispitano je stotinjak svjedoka, među njima i šestero svjedoka pokajnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene