Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Želita Tomić puštena iz pritvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić odustao je danas od kaznenog progona 21-godišnje Želite Tomić, osumnjičene za organiziranu preprodaju droge na Korčuli pa u daljnjem postupku ima status svjedokinje pokajnice, doznaje se u Državnom odvjetništvu.

Na temelju rješenja istražnog suca, u skladu s odlukom glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića, Želita Tomić je popodne puštena iz pritvora na splitskim Bilicama i određena joj je policijska zaštita.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nema Želite Tomić?! Suđenje Cviku: Nestala svjedokinja Slika nije dostupna Slučaj 'Cvik': Istraga završila, optužnica idući tjedan

Ako svjedokinja pokajnica zatraži ulazak u program zaštićenih
svjedoka, glavni državni odvjetnik takav bi zahtjev uputio peteročlanu državnoodvjetničkom povjerenstvu na odlučivanje.
Odluku o odustajanju od kaznenog progona i dodjeli statusa
svjedokinje pokajnice glavni je državni odvjetnik donio nakon što je u ponedjeljak, na temelju rješenja Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Splitu na njegov zahtjev, ispitana kao svjedokinja i u tom iskazu iznijela važne elemente za progon ostalih osumnjičenika.

Želita je o tome javno progovorila u medijima iznijevši pojedinosti dugogodišnje preprodaje heroina na Korčuli za Jakšu Cvitanovića Cvika, nakon čega je i uhićena te pritvorena po službenoj dužnosti.

Među osumnjičenicima je, osim Cvika, koji je u bijegu, i dubrovačka odvjetnica Ana Birimiša, navodna Cvikova djevojka, koja je nakon saslušanja puštena da se brani sa slobode.

USKOK se na tu odluku istražnog suca žalio Izvanraspravnom vijeću koje je žalbu odbilo, jer nije utvrđena osnovana sumnja da je sudjelovala u organiziranoj preprodaji droge.

Istražni je sudac, osim Cviku i Želiti Tomić, pritvor odredio za još devet osoba, od kojih je pet u pritvoru na splitskim Bilicama, a četvorica su u dubrovačkom zatvoru i bit će ispitani idući tjedan.

Cvitanović je u srpnju 2006. bio uhićen, ali je pobjegao policajcima koji su ga sprovodili i od tada je nedostupan, a za njim je raspisana tjeralica. Dio ostatka osumnjičene skupine nastavio je preprodaju droge, a Državno odvjetništvo navodi da su tijekom tri godine, do sredine studenoga 2006., od prodanog heroina pribavili više od 10 milijuna kuna protupravne imovinske koristi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene