Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žužul se ne osjeća krivim

Split: Četvorica iz Brodosplita i Skladgradnje kod suca Lozine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U istražni centar Županijskoga suda u Splitu istražnome sucu Slavku Lozini s kaznenim su prijavama za zloporabu položaja i ovlasti, zaključivanje štetnih ugovora i pranje novca privedeni suvlasnik Skladgradnje Slaven Žužul, član uprave Brodosplita Domagoj Klarić, savjetnik u splitskome škveru Goran Vukasović i financijski direktor Skladgradnje Josip Poljak.

Četiri osobe iz Brodosplita i Skladgradnje sumnjiče se da su poslove za izvođenje radova ugovarale po znatno višim cijenama od predviđenih, čime su prouzročile štetu od 11,5 milijuna kuna. MUP je danas popodne, ne navodeći imena, priopćio da je Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranoga kriminala, u suradnji sa splitskim Županijskim državnim odvjetništvom, dovršio kriminalističko istraživanje nad četvoricom hrvatskih državljana u dobi od 44, 46, 47 i 56 godina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žali se i Žužulov odvjetnik Državno odvjetništvo se žali zbog Žužula Slika nije dostupna Šteta od 11 i pol milijuna kuna Istraga otvorena, Žužul pušten na slobodu

>> Žužul uhićen zbog afere Brodosplit

Nakon istrage, 44-godišnjak i 47-godišnjak osumnjičeni su za zloporabu položaja i ovlasti u gospodarskom poslovanju, a 46-godišnjak za poticanje na ta djela. Spomenuta kaznena djela počinili tako što su, protivno Zakonu o javnoj nabavi, tijekom 2005. i 2006. načinili ugovore o poslovnoj suradnji za izvođenje radova po znatno višim cijenama i za znatno veće iznose od onih koji su za te poslove bili predviđeni, čime su prouzročili štetu od 11,5 milijuna kuna. Također, 46-godišnjaka se sumnjiči da tijekom 2005., kao vlasnik poduzeća i po uputama 56-godišnjega računovodstvenog savjetnika njegova poduzeća, u državni proračun nije uplatio 8,4 milijuna kuna, čime su počinili kazneno djelo protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja zloporabom ovlasti u gospodarskom poslovanju.

Kako se doznaje, Slaven Žužul policiji je rekao da se ne osjeća krivim jer je radio po zakonu. Njegov odvjetnik Damir Primorac rekao je kako je Porezna uprava 'prije nekog vremena obavila nadzor u Skladgradnji, no nije utvrdila nikakve nepravilnosti'.

Skladgradnja godinama Brodosplitu obavlja poslove antikorozivne zaštite.

Ispitivanje kod suca Lozine, kako se očekuje, potrajat će do kasno večeras. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene