Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZA STUDENTE, OBITELJI S VIŠE DJECE...

U najmlađem hrvatskom gradu niz odluka za poboljšanje života

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za obitelji s pet i više djece u Solinu se naknada povećava za 200 kuna, kao i naknada za porodiljni dopust za obitelji s troje i više djece. Raste i iznos stipendija za učenike i studente - dobit će između 600 i 900 kuna.

Jedan od rijetkih hrvatskih gradova koji ima pozitivan prirodni prirast je Solin, koji nosi i titulu najmlađeg hrvatskog grada. Još ranije donijeli su neke odluke za poboljšanje uvjeta života. Sada je gradska uprava donijela odluku o povećanju brojnih naknada - za obitelji s više djece, studente, učenike i smanjenje nezaposlenosti.

Pročitajte i ovo Talijansko stanovništvo stari Podaci iz susjedstva Problem na hrvatskom pragu: Najmanji broj novorođene djece u posljednje 162 godine Hrvoje Vojković ispitan u EPPO - 3 Pušten na slobodu Hrvoje Vojković priznao sve? Ured europskog tužitelja objavio detalje o prijevari

Damir Plosnić iz Solina ima devetero djece. Najstarije ima 26, a najmlađe, kći Ana Samuela, 9 godina. Jedni su danas na poslu, drugi na fakultetu, u školi... "Da vam sad pokažem karticu, vi biste pali u očaj, ali ja ne ulazim u očaj. Znam da Bog uvijek proviđa onoliko koliko treba", kaže Plosnić. Na pitanje hoće li imati još djece, odgovara: "Ne znam, ako Bog da".

Za obitelji s pet i više djece naknada se povećava za 200 kuna, kao i naknada za porodiljni dopust za obitelji s troje i više djece. Raste i iznos stipendija za učenike i studente - dobit će između 600 i 900 kuna.

"Super. Mislim da je to potrebno, posebno studentima koji studiraju u drugom gradu. I ja sam bila takav student", kaže studentica Tea Perić.

Solin ima oko 30 tisuća stanovnika. Godine 2015. proglašeni su najmlađim gradom u Hrvatskoj. U Gradu poručuju kako bi se taj trend trebao nastaviti, a mnogim mjerama žele poboljšati život i standard svojih građana. Novac je osiguran rebalansom proračuna koji se, kažu u gradskoj upravi, punio bolje nego su očekivali pa je minus u blagajni manji.

"Za kategoriju osoba koje teško mogu dobiti posao, s 50 i više godina, koji su pred mirovinom i poslodavci ih zbog toga uzimaju, Grad Solin će temeljem tih mjera sufinancirati poslodavce", kaže Dalibor Ninčević, zamjenik gradonačelnika Solina s ovlastima gradonačelnika.

"Ako je ovo kampanja, ako će biti shvaćena tako, meni nije žao jer sve ide u poboljšanje standarda naših sugrađana", kaže Ninčević. Iz Grada dodaju da su ovakvi pokazatelji punjenja proračuna bili prije, ove mjere bi i ranije donijeli. Sve kako bi Solin učinili boljim mjestom za život.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene