Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ekskluzivna snimka napada na Lovinac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na videozapisu iz 1991. u posjedu Nove TV, a koji možete pogledati u video prilogu na ovim stranicama, vidi se kako Atif Dudaković u svojstvu časnika bivše JNA naređuje napad na općinu Lovinac.

Hrvatsko državno odvjetništvo još se nije očitovalo o snimci na kojoj umirovljeni general Atif Dudaković, kao oficir JNA 1991. godine, naređuje napad na općinu Lovinac i zaseoke u zadarskom zaleđu, koja je jučer ekskluzivno prikazana u Dnevniku Nove TV. Dio medija danas je objavio nove minute zločina, koje su na Baniji počinile - zloglasne Hamze.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tihić brani Dudakovića Slika nije dostupna Srpske stranke pozdravljaju optužnicu protiv Dudakovića

Za navodne ratne zločine u Lovincu, petorici se ponovno sudi na riječkom sudu. Hoće li državno odvjetništvo istražiti i Dudakovićevu krivnju, odlučit će nakon što spomenuti video-zapis usporedi s ostalim materijalom kojim raspolaže.

Desetominutni videozapis je prikazala Televizija Beograd, u rujnu 1991., kada je JNA žestoko raketirala općinu Lovinac te mjesto Ričice.

Za ratne zločine na području Lovinca, Državno odvjetništvo u Gospiću je, 1992., podiglo optužnicu protiv sedam osoba, koje su u odsutnosti osuđene na po 20 godina zatvora.

Umirovljenog zapovjednika petog korpusa Armije BiH - Atifa Dudakovića očekuje istraga i zbog njegove uloge na zadarskom području 1991.

Kaznenu prijavu za navodne zločine na hrvatsko-bosanskoj granici već su protiv Dudakovića podnijeli predsjednik i premijer Republike Srpske Dragan Čavić i Milorad Dodik.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene