Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slučaj Britt Lapthorne: Svi propusti dubrovačke policije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelj nesretne Australke otpočetka je upozoravala na propuste dubrovačke policije. Zakašnjelost, nedosljednost, površnost samo su dio propusta koje je, kako tvrde, policija napravila u slučaju nestale Britt. Time je zaradila negativne bodove u Australiji, ali i u Hrvatskoj.

21-godišnja Britt nestala je u noći sa 17. na 18. rujna. Istraga počinje tjedan dana nakon njezina nestanka i to preko portala Facebook.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nalazi stručnjaka donose novu teoriju Britt je u more bačena s utezima? Slika nije dostupna Potvrdili nalaz hrvatskih kolega Ni autralski patolozi ne znaju je li Britt Lapthorne ubijena

Prijavu Brittine cimerice o njezinom nestanku, policija zanemaruje. Tek dvanesti dan pregledavaju se nadzorne kamere iz kluba Fuego.

>> 'Prosut ćemo cvijeće u more i u Australiji tražiti novu obdukciju'

>> Pronađeno tijelo ipak je Britt; ocu pozlilo!

Trinaesti dan pretražuju se hostel i soba. Počinje i pretraga terena - pretražuje se Babin kuk, padine Srđa, park Gradec.

Šesnaesti dan istrage, tijelo u moru nalazi ribar i to u neposrednoj blizini noćnog kluba Fuego. Policija tvrdi da to nije Britt, a onda da ipak jest.

Obitelj Lapthorne je šokirana rezultatima ali i sama dubrovačka policija koja, čini se, pokazuje kako za ovaj slučaj bila nepripremljena ili slabo pripremljena. Pomutnju je izazvala i informacija o pronalasku njezina mobitela kao i posljednji poziv. Nakon tri tjedna, zagonetka je na početku. Kako je Britt Lapthorne završila u moru?

'Uvjeren sam da je smrt moje kćeri kriminalno djelo na osnovi onoga što znamo. Ako je riječ o tome onda bi krivac trebao odgovarati. Vjerujem da ne želite da vam takva osoba hoda ulicama', rekao je sinoć Dale Lapthorene.

Više u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene