Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nalazi stručnjaka donose novu teoriju

Britt je u more bačena s utezima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nalazi medicinskih stručnjaka mogli bi poduprijeti teoriju da je tijelo australske turistkinje Britt Lapthorne bačeno u more s utezima kako ne bi isplivalo na površinu, u koju vjeruje obitelj stradale djevojke.

Vjeruje se kako je nalaz australskih patologa o smrti Britt Lapthorne strogo čuvana tajna još od prošle godine, piše Herald Sun. No, roditelji djevojke koja je stradala pod još neutvrđenim okolnostima vjeruju kako je njihovu kći netko bacio u more i nije želio da tijelo ispliva na površinu.

Pročitajte i ovo Ilustracija kad zatrese ispod površine VIDEO Pogledajte kako izgleda potres pod morem Ilustracija Kod Novog Vinodolskog Iz mora izvučeno tijelo mrtve žene: Uočeno je još noćas, ali se čekalo zbog juga

>> Ni autralski patolozi ne znaju je li Britt Lapthorne ubijena

>> Policija u potrazi za fotoaparatom Britt Lapthorne

Patolozi su obitelji Lapthorne potvrdili kako tijelo bačeno u more u normalnim okolnostima ispliva na površinu za tri dana, a ispada da je tijelo od Britt čak 18 dana, odnosno od prvog dana nestanka, bilo pod morem. U korist tome govori činjenica da je na njezinom tijelu pronađeno izuzetno malo tkiva koje omogućuje tijelu da ispliva na površinu, pa je pravo čudo što se to nakon 18 dana uopće dogodilo.

Obitelj tvrdi da je truplo samo nekoliko sati plutalo morem

Dale Lapthorne rekao je kako postoje snažni dokazi koji upućuju na to da je njegova kći s utezima bačena u more. 'Njezino je tijelo plutalo morem samo nekoliko sati prije nego što je pronađeno', rekao je Dale nekoliko mjeseci nakon što je nalaz mrtvozornika gotov. 'To je vrlo prometno područje i da je tijelo duže bilo na površini sigurno bi ga netko primjetio', dodao je.

Policijska istraga u slučaju smrti Britt Lapthorne još uvijek traje, a o rezultatima obitelj Lapthorne policija obavještava jednom u mjesec dana. Ronioci policije još su jednom pretražili područje na kojem je pronađeno tijelo, nakon što je Dale Lapthorne izjavio kako će on organizirati privatnu pretragu podmorja. 'Mislim da je tijelo planirano bačeno u more s utezima da ne izroni. Takvo što mogli su napraviti jedino ljudi koji dobro znaju to područje te u njemu sakriti truplo i njezine osobne stvari uključujući i odjeću', rekao je Dale. Podsjetimo, Britt Lapthorne nestala je u Dubrovniku u noći sa 17. na 18. rujna, a njezino tijelo nakon opsežne potrage pronađeno je u moru kod uvale Boninovo 6. listopada.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene