Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Čvrsti smo'

'Jedina opcija' raspravlja o budućnosti: Hoće li se rasuti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan nakon izbora koalicijsko vijeće 'Jedine opcije' raspravlja o budućnosti.

U ponedjeljak u 16 sati počeo je sastanak koalicijskog vijeća 'Jedine opcije'. Na sastanku bi se čelnici stranaka trebali dogovoriti o daljnim koracima koje će poduzimati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OZDRAVLJENJE FINANCIJA Lovrinović najavio prve korake: Rezanje klijentelizma, nepotizma i korupcije u gradskim uredima Andrej Plenković Biografija predsjednika HDZ-a Tko je Andrej Plenković? Oborio je rekord Ive Sanadera i promijenio 30 ministara, a fotelja mu se trese zbog jednog čovjeka

Podsjetimo, među članicama koalicije najviše mandata osvojio je Živi zid, njih 5. Promijenimo Hrvatsku ima dva mandata, a Udruga Franak jedan.

Uoči sastanka Ivan Lovrinović nije htio davati izjave. Goran Aleksić rekao je kako ne vidi razlog zašto koalicija ne bi bila stabilna, a Ivan Pernar poručio je da je Živi zid čvrst i da sigurno neće istupati. Nada će da će tako biti i s ostalim koalicijskim partnerima, ali kaže da su to njihove odluke.

U izbornoj noći Ivan Vilibor Sinčić poručio je kako Živi zid sigurno neće ići u koaliciju s bilo kim, dok se iz stranke Promijenimo Hrvatsku nisu jasno izjasnili po pitanju moguće koalicije. 

'Ne naginjemo nikome, kažem opet, mi nećemo biti nikakav zavoj nekakvoj gnojnoj rani velikih stranaka. Došlo je vrijeme da oni iskrvare polagano', slikovit je bio čelnik Živog zida.

Nakon sastanka koalicijskog svijeća, čelnici stranaka iz koalicije 'Jedina opcija' održat će konferenciju za medije na kojoj će reći daljnje poteze i odluke. 

U koalicijskom vijeću pojavili su se neki novi i stari saborski zastupnici, a na sastanku se nije pojavio Hrvoje Runtić koji je osvojio saborski mandat. Kazao je kako je izrazito nezadovoljan stanjem u Živom zidu, no nije spreman pokloniti svoj mandat. 

Ivan Sinčić, unatoč nezadovoljstvu nekih članova, kaže kako Živi zid nikad nije bio jači

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene