Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontrola štete?

Sastanak s Polančecom Sanadera povezuje s Podravkom i Inom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoki izvor iz HDZ-a potvrdio je da su se potkraj rujna prošle godine u sjedištu HDZ-a sastali tada već bivši premijer Ivo Sanader, potpredsjednik Vlade na odlasku Damir Polančec i predsjednik Uprave MOL-a Zsolt Hernadi, javlja Jutarnji list.

U to doba premijer Sanader i ministar Polančec energično su odbijali svaku pomisao da je ugovorom s Mađarima nanesena šteta hrvatskim interesima, piše Jutarnji. Međutim, tada nije bio poznat ključni podatak: da je Polančec, u jeku pregovora s MOL-om, zatražio od Mađara kredit za dio menadžera Podravke, kojim su namjeravali kupiti 10 posto dionica tog prehrambenog diva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I dalje neizvjesno što će Bernardić izbjegava odgovor: Uvjeren u dogovor oko Zagreba Slika nije dostupna Previše povezano s Podravkom Linić: Sanader i Polančec prodajom Ine oštetili državu

>> 'Polančec je nastupom dokazao da se sojeća kao žrtveno janje'

Po tvrdnjama Jutarnjeg lista upravo zbog isprepletenosti prodaje dionica Ine MOL-u te odobravanja kredita OTP-a i MOL-a menadžerima Podravke za kupnju dionica njihove tvrtke, susret između Sanadera, Polančeca i Hernadija, koji se odigrao u sjedištu HDZ-a, ima posebnu političku težinu. Nema sumnje da su ta trojica raspravljala o situaciji u kojoj su se našli i oni osobno, ali i MOL, Podravka i Ina, piše Jutarnji.

Polančec je, između ostalog, tvrdio da nikada nije razgovarao s Mađarima o kreditu za kupnju Podravkinih dionica. Međutim, Hernardi je otkrio nešto sasvim suprotno: da je upravo Polančec, dok je pregovarao o Ini, zatražio od MOL-a i OTP-a kredit kojim bi se, kako je objasnio, Podravka obranila od neprijateljskog preuzimanja. No, ta opasnost, otkrilo se kasnije, nikada nije ni postojala. I na kraju, možda najvažnije, taj sastanak prvi put izravno povezuje Ivu Sanadera s aferama Ina i Podravka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene