Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mišljenje stručnjaka

'Polančec je nastupom dokazao da se osjeća kao žrtveno janje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iza hladne fasade skrivao se uvjerljiv i iskren nastup, kaže stručnjakinja za komunikologiju.

Spušten pogled i znojno lice, tih glas, zabrinutost. Oni, koji su pomno gledali, mogli su to iščitati iz jučerašnjeg svjedočenja Damira Polančeca. Iako situacija u kojoj se nalazio nije bila ugodna, stručnjaci za neverbalnu komunikaciju s kojima smo razgovarali, iz Polančecova govora tijela iščitali su, uvjerljiv nastup. Dok je na hodniku stiskao torbu, izraz na licu možda i nije odavao zabrinutost. No, kapljice znoja, otkrivale se da bivši potpredsjednik Vlade ipak nije bio posve miran.

Pročitajte i ovo Davor Filipović Promjene Filipović: ''Preuzimanje OMV-a Slovenije dobro je za Inu'' Ilustracija transakcija MOL prodaje 39 benzinskih pumpi, s Inom preuzima OMV Slovenija: "Profitirat će kupci"

>> Poruka Polančecu: Idi do kraja i razotkrij sve!

Naoružao se Polančec dokumentima, ali maramice su za svaki slučaj bile nadohvat ruke. 'Sve to ukazuje da se u toj situaciji osjećao nelagodno', rekla nam je Ksenija Oletić, stručnjakinja za komunikologiju. Polančec se prije davanja iskaza ispričavao Povjerenstvu na tremi. 'Malo ćete me ispričati, ako će mi tijekom iskaza doći do problema s glasom. To je posljedica situacije u kojoj se nalazim', govorio je jučer Polančec.

'Nije bilo glume'

Iako mu je glas pomalo drhtao, iza hladne Polančecove fasade skrivao se uvjerljiv i iskren nastup. Iščitava to naša sugovornica, stručnjakinja za komunikologiju. 'Svojom rečenicom da se osjeća kao žrtveno janje, to je dokazao i neverbalnom komunikacijom, spuštanjem pogleda, očiju, sa glasom je bio puno tiši nego inače', pojasnila je Oletić.

Bez kravate, i ležernije nego inače, djelovao je smirenije. Čim su se optužbe na račun nekadašnjih kolega iz Banskih dvora zaredale, grlo mu se sušilo. 'Možda neki od tih poteza mogu biti naučeni i namjerno napravljeni, ali mislim da cijeli nastup ne daje do znanja da bi to bila gluma', zaključila je Oletić.

Glumio ili ne, bilo je očito da je nezadovoljan i izložen velikom pritisku, i da od toga nije mogao pobjeći, smatra komunikologinja. 'Nije bilo nikakve bahatosti, ne osjeća se frustriranost, jednostavno, kao čovjek koji želi reći sve što zna', dodala je Oletić. Smiješak na Polančecovom licu i odvjetnik je teško mogao izmamiti, čak i kad je svjedočenju pred Saborskim povjerenstvom došao kraj.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene