Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proširuje se istraga oko bivšeg premijera

Sanadera još nisu ispitali USKOK-ovi tužitelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud u Salzburgu produljio mu je pritvor bivšem premijeru Ivi Sanaderu na još 2 mjeseca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pod povećalom javnosti Tko je sudac kojeg su zvali 'HDZ-ov dečko'? Slika nije dostupna Pozdravio presudu generalima Europarlamentarac Posselt pozdravio oslobađanje generala

 

Sanaderov austrijski odvjetnik jučer je tvrdio i da bivši premijer ne želi biti izručen u domovinu. Za Dnevnik Nove TV hrvatski odvjetnici kažu da o tome još ne znaju ništa.

>> Foley: Sanader je upozorenje svima koji pomišljaju na korupciju

>> Istraga protiv Sanadera zbog uzimanja provizije

Sanaderov hrvatski branitelj Goran Suić otputovao je u Salzburg. O Sanaderovoj želji da mu sudi Austrija Suić tvrdi ne zna ništa.

'S gospodinom Sanaderom ću se vidjeti sutra tako da ću sutra imati malo više informacija oko toga', rekao je Suić.

Sanaderu smeta što odvjetnici nemaju uvid u spis koji ga tereti. Zato, navodi preko austrijskog odvjetnika, sumnja u pošteno suđenje u Hrvatskoj. USKOK im poručuje spisa nema jer nema ni Sanaderovog očitovanja na optužbe.

'Okrivljenog Ivu Sanadera nisu ispitali tužitelji USKOK-a', objašnjava glasnogovornik USKOK-a Vuk Đuričić.

Odvjetnik Suić kaže kako oni nisu obavješteni o potezima USKOK-a. 'Mi smo 11. siječnja dobili zadnji dopis od USKOK-a u kojem nam je rečeno da ćemo u skorije vrijeme biti obavješteni o ispitivanju okrivljenog Ive Sanadera. Nakon toga nemamo od njih više nikakvih informacija niti ne znamo što oni rade', tvrdi USKOK.

U međuvremenu, USKOK proširuje istrage. Osim za izvlačenje novca preko FIMI medije naknadno je austrijancima proslijeđen zahtjev da se Sanadera ispita oko provizija Hypo banke kao i pogodovanja poduzetniku Robertu Ježiću na štetu JANAF-a.

'Kad dobijemo odgovore na zamolnice koje smo uputili nadležnim tijelima republike austrije tužitelji USKOK-a ispitat će Ivu Sanadera', objašnjava Đuričić.

Odlukom austrijskog suda iza Ivo Sanader iza zidina remetinečkog istražnog zatvora neće još najmanje dva mjeseca. Uvjeti u salzburškom pritvoru za sada mu očito bolje odgovaraju.

'On se drži jako dobro nema nikakvih problema što se tiče ovoga samog izdržavanja zatvora', kaže Suić.

Bez obzira na to sudilo mu se u Austriji ili Hrvatskoj iza rešetaka bi Sanader mogao ostati i do 15 godina. Naravno ako mu se krivnja dokaže.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene