Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pod povećalom javnosti

Tko je sudac kojeg su zvali 'HDZ-ov dečko'?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Medije i javnost iznenadilo je neuobičajeno čitanje presude Ivi Sanaderu - kašljanje, zamuckivanje, duge stanke...Ekipa Provjerenog doznaje tko je zapravo sudac Ivan Turudić?

Posljednjih godinu dana Ivan Turudić bio je pod zaštitom policije, dobivao je prijetnje, ali i bio na udaru javnosti zbog druženja s osobama koje su predložene kao svjedoci u postupku u kojem sudi. Nove kritike stigle su nakon presude bivšem premijeru Ivi Sanaderu: mnogi su uvjereni kako ju je izrekao pod vanjskim utjecajem.

Pročitajte i ovo Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji Presuda Branimiru Glavašu - 1 Presuda za ratni zločin Obrazloženje presude Glavašu: "Uzeli smo u obzir da je izuzetno zaslužan za obranu grada"

>> Sanaderu blokirani računi, kuća, grobno mjesto... Kako će vratiti 3,6 milijuna kuna?

''Ulica može imati osjećaje, emocije, ali ulica ne sudi. Sud sudi. Taj sudac koji je pod utjecajem ulice, bolje da nije sudac. Iako, ti ne živiš pod staklenim zvonom. Ti suci žive u svom okruženju, čitaju novine, prate što se događa, što ne", objašnjava reporter Nove TV Mislav Bago.

''U anglosaksonskoj tradiciji prava porota ne smije čitati novine, ne smije gledati televiziju, ne smije slušati radio da bi donijela što objektivniju presudu", ekipi Provjerenog naveo je primjer ''Zapada'' Tihomir Cipek s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu.

Tko je ustvari Virovitičanin kojeg su mnogi godinama zvali "HDZ-ov dečko"? I što sve o njemu kažu prijatelji iz djetinjstva? Doznajte večeras u Provjerenom u 22:00!

 Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene