Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši premijer upao u pripremljenu klopku

'Sanader se kod uhićenja ponašao prijateljski'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijska policija je u rano prijepodne lokalizirala Sanadera te ga je spremno dočekala u blizini Salzburga.

'Imali smo informaciju da će bjegunac proći ovuda s nekoliko ljudi u dva automobila', rekao je Josef Lasshofer, šef policije autoputa u St. Michaelu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žele otići po iskaz USKOK ide u Salzburg ispitati Sanadera Slika nije dostupna Tužiteljstvo otkrilo Sanadera brine odnos hrvatskih vlasti prema njegovoj obitelji

Austrijska policija je od jutra pretraživala adrese na kojima bi mogao biti Sanader, te bila na nekoliko lokacija na cestama na kojima bi mogao biti Ivo Sanader.

>> VIDEO: Snimka privođenja Sanadera na sud u Salzburgu

>> Šeks: Sanader je sve radio u jednom paralelnom sustavu

'U ranim popodnevnim satima Sanader je lokaliziran te je utvrđeno da bi trebao proći kroz provinciju Salzburga', rekao je Josef Lasshofer.

Policijska patrola se smjestila kod naplatnih kućica malo prije tunela Katschberg. Oko 15.45 iz smjera Salzburga su stigla dva automobila za koja se sumnjalo da je u njima Sanader. Nakon toga se sve brzo odigralo.

'Policija je iz prometa izdvojila dva automobila te se uhićenje provelo bez problema', rekao je Lasshofer napomenuvši da se Sanader ponašao prijateljski. Dva sata poslije Sanader je prevezen u Salzburg gdje je trebao prvi puta izaći ispred suca. Napomenuto je da Sanader ne treba prevoditelja na sudu jer odlično govori Njemačka.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene