Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije se izjasnio oko izručenja

Sanader ostaje u pritvoru još mjesec dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivo Sanader dao je i drugi iskaz austrijskom sucu.

Ivo Sanader u 11 sati pred austrijskim sucem trebao se očitovati o izručenju u Hrvatsku, no on to nije učinio. Ročište je bilozatvoreno za javnost, a Sanader nakon njega nije htio gotovo ništa reći. Dao je iskaz oko optužnica koje ga terete za počinjenje kaznenih djela u Hrvatskoj, no nije htio otkriti što je rekao.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odužilo se ispitivanje Sanader upravo uvjerava istražitelje u svoju nevinost Slika nije dostupna Sanader odgovara na optužbe za pranje novca Bivšeg premijera očekuje još jedno ispitivanje video linkom

Ipak, Sanader se može, kako mu je rečeno na sudu, do 27. siječnja iduće godine kad je iduće ročište, u pratnji svojeg odvjetnika doći pred suca i izjasniti se o izručenju Hrvatskoj. S druge strane, mogućnost puštanja na slobodu uz jamčevinu, uopće se nije razmatrala.

U pritvoru još dva tjedna?

Austrijske medije najviše zanima hoće li Sanader ponovno izjaviti kako je žrtva političkog progona te možda i zatražiti politički azil U Austriji nitko ne nagađa o obrani sa slobode uz jamčevinu, a medije najviše zanima hoće li bivši hrvatski premijer ponovno izjaviti kako je žrtva političkog progona te možda i zatražiti politički azil.

Nove optužbe mogu zakomplicirati situaciju

Sanader u Hrvatskoj nije saslušan, zbog čega njegovi odvjetnici ne mogu dobiti spis na uvid. Blokirana mu je imovina. Ako pristane na izručenje, sve bi trebalo biti brzo gotovo i Sanader bi u Hrvatskoj mogao biti u roku od 3 do 6 mjeseci.

>> Sanader odbacio sumnje u pranje novca

No, ne pristane li, sve će se otegnuti na dulje vrijeme, možda čak i na nekoliko godina. A situaciju bi mogle dodatno zakomplicirati najnovije optužbe u Austriji. Prošlog tjedna Sanader je ispitan oko slučaja Hypo banke u Klagenfurtu, a stigle su i ozbiljne optužbe za pranje novca od jedne banke u Tirolu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene