Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Romi provalili na odlagalište te napali djelatnike i zaštitare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na komunalnoj deponiji otpada u Radićevoj ulici u Kutini odvijala se prava drama.

U ranim popodnenvim satima pedesetak Roma iz obližnjeg kutinskog naselja, uklonilo je metalnu ogradu, i potom su ušli na prostor komunalnog otpada. Tom prilikom nisu birali sredstva da bi zastrašili zaštitare, a napadali su i djelatnike tvrtke Moslavina d.o.o. u čijem je vlasništvu deponija.

Pročitajte i ovo Muškarac s mačetom Oglasio se gradonačelnik VIDEO Objavljena jeziva snimka užasa u Londonu: U napadu mačetom ubijen 13-godišnjak, ranjeno još nekoliko ljudi Ilustracija teško je ozlijeđena Strava u Zagrebu: Ponudio djevojci prijevoz pa je nakon svađe izbacio iz auta, udario i vukao po cesti

Kulminacija nakon ograde Spor između Roma iz Radićeve ulice u Kutini i djelatnika tvrtke traje više godina, a kulminirao je nakon što je deponij uređen i ograđen, pa Romi ne mogu više odnositi sekundarne sirovine.

'Oni u pravilu sjede na nasipu pored odlagališta i prate kada dolazi kamion sa otpadom. Čim kamion istovari otpad ulaze u ograđeni dio odlagališta s tim da prije toga demoliraju žičanu ogradu', rekao je Đuro Večerić koji sa strojem svakodnevno poravnava otpad.

On se i u ponedjeljak našao na meti jako drskih mladića od 14 do 24 godine, pa je i policija morala intervenirati. Uhitila je njih šestoricu, a zbog vrijeđanja i policije i narušavanja javnog reda i mira četvorica su na prekršajnom sudu odmah kažnjena zatvorskom kaznom od 15 i 10 dana, uvjetno na godinu dana.

>> LAKA ZARADA: Već razvrstano smeće uzimaju iz kontejnera!

Da se ne ponovi tragedija svi su dobili mjeru zabrane daljnjeg približavanja deponiji. Zbog ovakve situacije prije nekoliko godina se na tom deponiju dogodila tragedija.

' Prije nekoliko godina jedno dijeteromske obitelji nije primijetilo da se kamion vraća unazad i dijete je završilo pod kotačima. I ja kad radim oni se stalno motaju oko stroja, pa je samo pitanje kad će se tragedija ponoviti, jer su neoprezni', napominje Večerić.(Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene