Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traženi papir i plastika

LAKA ZARADA: Već razvrstano smeće uzimaju iz kontejnera!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kontejneri previđeni za papir i plastiku često su na meti građana koji pomoću tih sirovina zarađuju veće svote novca, odnosno od toga prave 'biznis'.

Iako bi trebao biti, u Hrvatskoj nije neobičan prizor vidjeti neovlaštene osobe kako vade papir ili plastične boce iz za to predviđenih kontejnera.

Pročitajte i ovo Ivan Bulj izašao iz zatvora - 1 ubojica na slobodi FOTO Neobična scena: Pogledajte tko je Bulja dočekao pred zatvorom Kombi Prvi mjesec besplatno Điro smanjuje gužve: Dalmatinski grad uvodi kružni linijski prijevoz

Danas smo fotografirali jednog muškarca u centru Zagreba koji je okrenuo kontejner te u kombi utrpavao papir iz njega. Mnogi od njih od tog su razvili pravi 'biznis', pa papir koji skupe iz kontejnera prodaju firmama za reciklažu, za nezanemarive svote novca.

>> Novi sustav naplate otpada - koliko vreća smeća toliko platite!

Razvrstavanje smeća tako s jedne strane gubi svoj smisao, te uz to, umjesto da bude stvar i kulture, a ne samo zakona i propisa, na kraju nije ni jedno ni drugo.

Osim očito nanesene štete razvaljenim kontejnerom, ovakvi prizori zasigurno nisu laskavi ni za poželjnu turističku destinaciju kakvom Hrvatska želi postati.

Ukoliko vas ovo ljuti i fotoaparatom ste zabilježili slične prizore, pošaljite nam svoje fotografije na moj.report@novatv.hr
 

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene