Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Sukladno propisima RH

'Spreman sam na suradnju oko Hypo banke'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Guverner HNB-a Željko Rohatinski priopćio je da je HNB spreman surađivati u vezi Hypo banke.

'HNB je spreman razmijeniti informacije i raspraviti sva pitanja iz djelokruga svog rada vezana uz slučaj Hypo banke te HNB u tom smislu očekuje odgovarajuće upite ili posjet predstavnika austrijskih nadležnih tijela', stoji u priopćenju. Rohatinski je povodom medijskih najava njegova svjedočenja u okviru istrage o poslovanju Hypo banke u Hrvatskoj pred istražnim povjerenstvom parlamenta austrijske savezne zemlje Koruške, priopćio je da je HNB spreman, sukladno propisima RH, razmijeniti informacije i raspraviti sva pitanja iz djelokruga svog rada vezana uz slučaj HAAB.

Pročitajte i ovo Ilustracija VELIKA AKCIJA SPAŠAVANJA Drama u Austriji: Lavina zatrpala ljude, najmanje dvoje poginulih, helikopteri nadlijeću područje Kune PRIOPĆENJE HNB-A Milijarde kuna još su uvijek kod građana, njihova zamjena od sredine travnja na novoj lokaciji

>> Josipović o Hypo banci: Utvrdit ćemo jesu li Hrvati upleteni

‘U vezi s medijskim nagađanjima o mojem eventualnom svjedočenju pred Istražnim povjerenstvom Pokrajinskog parlamenta Koruške, želim izjaviti da je u okviru suradnje s nadležnim tijelima Republike Austrije - predviđene međudržavnim Ugovorom o dopuni Europske konvencije o uzajamnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima te Memorandumom o suradnji izmedu Hrvatske narodne banke i Saveznog ministarstva financija Republike Austrije i Agencije za nadzor financijskih tržišta Republike Austrije - HNB spreman (kao i dosad), sukladno propisima Republike Hrvatske, razmijeniti informacije i raspraviti sva pitanja iz djelokruga svog rada vezana uz slučaj HAAB’, navodi se u pisanoj izjavi za javnost guvernera.

‘U tom smislu očekujemo odgovarajuće upite ili posjet predstavnika nadležnih tijela Republike Austrije’, poručuje se u priopćenju iz HNB-a. Austrijski dnevni list ‘Der Standard’ polovicom ožujka najavio je, pozivajući se na zaključke sastanka četiri stranke koruškoga parlamenta, da će guverner HNB-a Željko Rohatinski svjedočiti o poslovanju Hypo banke u Hrvatskoj pred istražnim povjerenstvom parlamenta austrijske savezne zemlje Koruške.

Po austrijskom listu poziv za svjedočenje u okviru velike istrage Hypo grupe pred povjerenstvom u Klagenfurtu upućen je na adrese ukupno 70 svjedoka, među kojima su i bivši austrijski ministar financija Karl-Heinz Grasser, predstavnici Austrijske središnje banke, Agencije za nadzor financijskog poslovanja u Liechtensteinu, bivši i sadašnji članovi uprave Hypo-grupe, koruški državni odvjetnici i niz političara. Prema izvorima lista svjedočenje Rohatinskog austrijski su parlamentarci predvidjeli za 14. i 15. travnja. Saslušanja su započela prošli tjedan. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene