Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik u Beču

Josipović o Hypo banci: Utvrdit ćemo jesu li Hrvati upleteni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović rekao je u Beču kako je Hrvatska zainteresirana da se utvrdi je li bilo kriminalnih radnji u koje su bili upleteni hrvatski građani u aferi oko poslovanja Hypo Alpe Adria banke u Hrvatskoj.

'Najvažnije je da se pronađu uzroci krize banke i Hrvatska je posebno zainteresirana da se vidi je li bilo kriminalnih aktivnosti u koje su bili upleteni hrvatski građani", rekao je Josipović nakon susreta s austrijskim predsjednikom Heinzom Fischerom.

Pročitajte i ovo Adolfo Macias, aka Fito Izdašan kriminalni dosje Tko je zloglasni ekvadorski narkobos Fito? Njegov bijeg izazvao je kaos i izvanredno stanje Mladić iza metalne ograde, ilustracija strašne sudbine Šokantna ispovijest 13-godišnjaka koji ubija za novac: "Većina male djece je gladna. Postaneš ovisan..."

>> Slučaj Hypo: Sanader najavio tužbe za klevetu

'Bankarski posao nosi svoje zakonitosti i pod tim će se zakonitostima sigurno sanirati i posljedice u toj banci', rekao je hrvatski predsjednik, odgovarajući na pitanje austrijskoga novinara. Predsjednik Fischer je rekao da je Austrija energično postupila i da je pronađeno rješenje da se ta banka spasi. Cilj je bio da se banka sanira i stabilizira, rekao je austrijski predsjednik. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene