Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osudili SDP-ov amandman

Reformisti: Za pokušaj Čačićeve političke eliminacije odgovoran je Milanović

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnici Narodne stranke – reformista osudili su danas SDP-ov amandman na izborni zakon kojim se onemogućuje kandidiranje pravomoćno osuđenih na više od šest mjeseci zatvora do isteka roka rehabilitacije, ocijenivši da je riječ o pokušaju političke eliminacije njihova čelnika Radimira Čačića, za što odgovornim smatraju premijera i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića.

"Danas smo trebali razgovarati o dobrom i kvalitetnom zakonu, kakav smo mi prvi predlagali, no umjesto toga svjedočimo kako se dobar prijedlog pretvori u neviđenu prljavštinu", kazala je Natalija Martinčević na konferenciji za novinare u Saboru.

Pročitajte i ovo Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu Kriva taktika Picula otvoreno o Milanovićevoj sudbini: "Potrebna je promjena na Pantovčaku" Peđa Grbin predstavio listu za eu izbore Grbin o Plenkoviću: "Onaj koji je do jučer tvrdio da ga ne zanima ništa osim Hrvatske danas razmišlja o bijegu"

Ustvrdila je da je Čačićeva eliminacija jedina namjera SDP-ova amandmana, a SDP je upitala "kako ih nije sram izići s takvim prijedlogom".

"Proganjaju ljude kojima se dogodila prometna nesreća iz nehaja, dok istodobno podržavaju kandidature pravomoćnno osuđenih za kriminal", rekla je Martinčević.

SDP-ov amandman tumači kao ustupak HNS-u. "SDP se zbog stranke koju upravo zbog takvih rabota ne podržava više nitko, a to je HNS, uvlači u ovakvu prljavštinu", kazala je Martinčević te poručila kako će se predloženi amandman obiti o glavu SDP-u, a da reformiste neće obeshrabriti.

'Svjedočimo pokušaju političke likvidacije suparnika!'

I njezin stranački kolega Petar Baranović uvjeren je da se u Saboru "događa sramota i jedna od najprljavijih političkih rabota u posljednjih 25 godina".

"Ovo je prljava rabota stranke koja se pokušava predstaviti kao čuvar najviših demokratskih standarda i ljudskih prava, stranke koju vodi proklamirani borac za ljudska prava Zoran Milanović", rekao je Baranović.

Kazao je kako je Milanovića 2009., kada ga je upoznao, doživio kao mladog čovjeka koji stvarno želi napraviti dobre stvari.

"Izgleda da sam bio naivan", priznao je Baranović i dodao da "za ovu političku prljavštinu odgovornim drži isključivo Milanovića".

Zamoljen da prokomentira tumačenje Peđe Grbina (SDP) da je riječ o razradi postojećih zakonskih odredbi, Baranović je rekao, "Da je rođen prije 2015 godina Grbin bi se zvao Poncije Pilat". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene