Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uzrujan Čačić

'Svjedočimo pokušaju političke likvidacije suparnika!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Namjeru vladajućih da izbornim zakonom onemoguće kandidiranje u Sabor pravomoćno osuđenih na više od šest mjeseci zatvora do isteka rehabilitacijskog roka reformist Radimir Čačić nazvao je u srijedu pokušajem političke likvidacije suparnika.

SDP i HNS su, naime, usuglasili amandman na konačni prijedlog Zakona o izboru zastupnika u Hrvatskom saboru koji bi kandidiranje onemogućio i Čačiću, s obzirom da mu još traje rehabilitacijski rok nakon odslužene zatvorske kazne za prometnu nesreću u Mađarskoj.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Analiza Tihomira Cipeka Politički analitičar o najavi da bi se HDZ mogao rušiti kroz Sabor: "Moguće je kad bi to učinio... " Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali

"Ukoliko je istina da SDP ide s navedenim amandmanom i ako se on prihvati u Saboru, onda svjedočimo pokušaju političke likvidacije suparnika", rekao je Čačić.

Odbor za Ustav prihvatio SDP-ov prijedlog izbornog zakona

"U politici smo imali ubojstva pištoljem, sjetite se (Ante) Paradžika. Prihvati li se ovaj amandman svjedočit ćemo pokušaju prljavštine i političke likvidacije suparnika koje politička praksa nije zabilježila", kazao je Čačić.

Poručio je i da vladajući na taj način neće onemogućiti njegovo političko djelovanje.

"Ako netko misli da će mi na taj način onemogućiti političko djelovanje jako se vara. Siguran sam da će to građani prepoznati. Jasno je da moja ideja nije da budem u Saboru", rekao je Čačić.

Obrazložio je da nije zainteresiran za zastupničko, nego mjesto u Vladi, u čemu ga predloženi amandman ne bi mogao spriječiti, osvoji li njegova stranka dovoljno mandata da može utjecati na sastavljanje Vlade. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene