Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijavljena zbog komentara

Razočarana Pernarom: "To što je on napravio ne bi napravilo dijete od pet godina"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žena protiv koje je podnijeta prekršajna prijava zbog komentara na Facebooku kaže kako joj je Ivan Pernar objavom njenih osobnih podataka nanio više štete nego koristi.

Nastavlja se niz  sankcioniranja građana zbog komentara objavljenih na društvenim mrežama. 57-godišnja T.M (podaci poznati redakciji) iz Vetova kod Požege zaradila je prekršajnu prijavu jer je na Facebooku komentirala status Ivana Pernara s jedne od deložacija.

Pročitajte i ovo Policijska pratnja za Turudića - 3 slučaj turudić Potvrđeno Dnevniku Nove TV: I predsjednikov i premijerov ured izvještaj o mjesec dana staroj pucnjavi imali su - u isto vrijeme Tomo Medved, ministar branitelja (Ne)Sigurnost Medved: ''Propucavanje je upozorenje svima''

T.M je u komentaru napisala "Ooo jebem ti tu odoru da ti jebem, to je nekad bila čast nositi, a danas je sprdnja, gadost" zbog čega su u subotu u njen dom došla dvojica policajaca i pitali je li 6. ili 7. lipnja napisala komentar nakon jedne deložacije.

Obzirom da ona nije mogla pronaći komentar od kojeg je prošlo gotovo mjesec dana, tvrdi da su umjesto nje to učinili policajci.

"Ja sam napisala da je nekad bilo časno nositi uniformu. Oni kažu da ja nisam vrijeđala njih, nego odoru. Pročitala sam tisuće i tisuće gorih komentara", kazala je T.M. u razgovoru za DNEVNIK.hr.

Njene osobne podatke i broj mobitela te fotografiju prekršajne prijave Ivan Pernar objavio je na svom Facebook profilu i time gospođi zadao nove probleme.

T.M.  kaže kako nije očekivala da će Pernar to učiniti te da joj je time priuštio više štete nego koristi.

"Mala smo sredina i tu se sve zna"

"Cijelu noć nisam spavala. Cijela obitelj je ukomirana. Nisam mislila da će Pernar to toliko raširiti po medijima. Ja imam skoro 60 godina i bolesna sam žena. Nije zbog mene, nego zbog djece. Mi smo mala sredina i tu se sve zna. Sve je umreženo. Djeca se jako boje otkaza. Pernar je pogriješio. Ono što govori u Saboru sve stoji, ali zaista je djetinjast. U ovako maloj sredini objaviti moje ime i prezime i broj mobitela. Mene su usred noći zvali neki HDZ-ovci i prijetili mi. Govorili su kako su se oni borili u toj uniformi i da me može biti sram", kaže T.M.

Kaže kako joj je Pernar objavom njenih podataka napravio više štete nego koristi.

"Ja sam na tabletama. I inače sam bolesna, a sada mi je ovo šok. Još me drži od subote. Nije u redu od Pernara jer me nije pitao. Sad mi se toliko zamjerio. Ja sam bila za tu djecu. Ono što priča u Saboru je u redu, ali vani je užasno djetinjast. To što je on napravio ne bi napravilo dijete od pet godina", kaže T.M.

Slučaj T.M. najnoviji je u nizu sankcioniranja građana zbog komentara na društvenim mrežama. U prekršajnoj prijavi koju je Pernar objavio na Facebooku, radi se o omalovažavanju ili vrijeđanju državnih organa odnosno službenih osoba prilikom vršenja njihove dužnosti. Predviđena kazna za taj prekršaj je od 200 do 800 kuna ili do 30 dana zatvora.

Snimku deložacije poslala Plenkoviću

T.M. kaže kako su je potresle snimke deložacije koju je gledala pa je tako poveznicu na samu snimku putem Facebooka poslala premijeru Andreju Plenkoviću.

"Naravno da to njemu nije bilo pravo i da je on direktno naredio da budem pod prismotrom. Poslala sam samo snimku, nisam ništa napisala", kaže T.M.

Za komentar smo se obratili i Ivanu Pernaru koji nam je kazao kako se odlučio objaviti podatke da bi "ukazao na apsurd i selektivno djelovanje policije"

"Za komentare koji nisu prijeteći policija obilazi ljude i šalje prijave, a na prijetnje koje upućuju simpatizeri HDZ-a ne djeluje. Drugi razlog je u tome da može ispričati svoje iskustvo s policijom medijima", kaže Pernar te dodaje da je zbog policijskog postupanja poslao dopis unutarnjoj kontroli.

Proslijedio nam je i screenshot svog upita MUP-u kojeg prenosimo u cijelosti:

"Poštovanje, u zadnje vrijeme mi se sve više ljudi javlja koju su zbog komentiranja na mojoj facebook stranici dobili prekršajni nalog zbog vrijeđanja policije. Zanima me je li ikako moguće da se policija prestane baviti moji fanovima koji komentiraju rad policije ili ne.

Ako policija ne želi prestati s maltretiranjem mojih fanova, pokrenuti ću u Saboru zahtjev za opozivom ministra Božinovića gdje ću objasniti razlog svog nezadovoljstva njegovom (ne)radom"

Božinović: "Reagiramo isključivo kad su u pitanju ozbiljne prijetnje"

Podsjetimo, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović nedavno je komentirao sve češća uhićenja vezana uz objave prijetećih poruka na društvenim mrežama. Naglasio je kako je policija postupila po zakonu te kako će i u budućnosti provjeravati sve prijave vezane uz prijetnje. Poručio je kako policija reagira isključivo kad su pitanju ozbiljne prijetnje za život i integritet osoba.

"Ne radi se ni o kakvim kritikama pa čak ni elementima vrijeđanja. Ni u jednom od tih slučajeva nije reagirala. Policija reagira isključivo kad su u pitanju ozbiljne prijetnje za život i integritet osoba i to je nešto što je temeljni posao hrvatske policije“, rekao je Božinović.

Poslali smo i upit MUP-u je li policija u ovom slučaju postupila suprotno naputku ministra, no još nismo dobili odgovor. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene