Obavijesti Video Pretražite Navigacija
slučaj turudić

Potvrđeno Dnevniku Nove TV: I predsjednikov i premijerov ured izvještaj o mjesec dana staroj pucnjavi imali su - u isto vrijeme

Aktualno Galerija Policijska pratnja za Turudića - 3 Policijska pratnja za Turudića - 3 Foto: DNEVNIK.hr Policijska pratnja za Turudića - 4 Policijska pratnja za Turudića - 4 Foto: DNEVNIK.hr Policijska pratnja za Turudića - 5 Policijska pratnja za Turudića - 5 Foto: DNEVNIK.hr Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Foto: DNEVNIK.hr +1 Policijska pratnja za Turudića - 1 Galerija 1/6 >>
Ivan Turudić dobio je policijsku pratnju. Istraga još ne otkriva tko je pucao u njegovo vozilo, ali zato glavni politički akteri u državi govore različito o tome kada se zapravo sve dogodilo. Priču ima reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo.

Ivan Turudić pod danonoćnom je policijskom zaštitom. Čuvaju ga dva policajca koja su privremeno zadužena za njegovo osiguranje.

Još se ne zna ni tko je naručio, ni tko je ispucao dva metka u vozilo budućeg državnog odvjetnika. Nema konkretnih pomaka u istrazi!

"Dobio je zaštitu, ali, ponavljam, ne u blindiranom vozilu, kako javnost obavještava obično informirani gospodin!" kaže ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, koji je aludirao na Milanovića. 

"On tvrdi da je gospodin dobio blindirano vozilo, a nije. Toliko o vjerodostojnosti njegovih tvrdnji", kaže Božinović. 

"To je bilo prije mjesec dana, to znate? Ne znate? To vam ja kažem jer kao PRH imao sam uvide u neke elemente i imam informacije. To što se dogodilo, a bogtepitaj što se dogodilo, bilo je prije mjesec dana!" rekao je predsjednik Zoran Milanović. 

"A ovo da je sve bilo prije mjesec dana? Pa, ja vam kažem da ja o tome nemam saznanja. Kako bi ih on imao, pitajte njega", poručuje Božinović. 

"Radi se o izvidima, fazi o kojoj niti znam niti mogu znati što policija zajedno s DORH-om radi", dodaje. 

Milanović je u utorak bez komentara. Dnevniku Nove TV potvrđeno je - oba ureda, i predsjednikov i premijerov, izvještaj o mjesec dana staroj pucnjavi imala su u isto vrijeme.

"Imate li službenih saznanja o tome da je propucavanje Turudićeva automobila bilo prije mjesec dana?" pitali su premijera Plenkovića. 

"Ja sam sve o tome kazao jučer ili prekjučer, sada je na policiji i ljudima koji rade očevid da obavijeste javnost, ne na meni", rekao je Plenković. 

Ni Vlada ni MUP ne žele o datumu. Turudić pak ne želi istupati javno kako ne bi ugrozio tajnost izvida. Nije mu svejedno, kaže, i priznaje da ga je strah zbog obitelji.

Pročitajte i ovo Srušio se most u Baltimoreu - 4 Tragedija u Baltimoreu VIDEO Jedna osoba preminula, sve je manje nade za nestale u rijeci: Otkriveno zašto se brod zabio u most

Odluka kojom je dobio osiguranje bila je brza, no MUP i SOA sada rade procjenu kako bi se utvrdilo treba li tu zaštitu podići na višu sigurnosnu razinu.

"Ha, i meni će, čini se, trebati blindirani auto", rekao je SDP-ov Peđa Grbin. U Mostu sve uspoređuju s komunikacijom nakon oružanog napada na Markovu trgu.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja Kandidat za premijera Spavaš li mirno, Vojko V? Pogledajte kako Grmoja pjeva u predizbornoj pjesmi: "Dižemo barjak, slavimo Badnjak..."

"Vladajući to koriste kako bi smanjili napade i samog PRH i nas iz oporbe na vladajuću strukturu. Isto kao što je bilo kad je premijer govorio da je slučaj Bezuk posljedica onoga što je oporba govorila u javnosti", poručuje Mostov Nikola Grmoja. 

Mnogo je detalja i situacija koje sada treba provjeriti prije nego što se uđe u trag mogućem sumnjivcu, a upitno je hoće li i koliko pomoći snimke s kamera na lokacijama na kojima je Turudić parkirao. Ako su još sačuvane.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene