Obavijesti Video Pretražite Navigacija
FACEBOOK POLICIJA

15 dana pritvora zbog prijetnji premijeru, uhićen i muškarac koji je prijetio Esih, Hasanbegoviću i Stieru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladiću koji je prijetio predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću određeno je petnaest dana istražnog zatvora.

Mladić (21) je još u travnju putem Facebooka zaprijetio Plenkoviću, a uhićen je kada je prošli tjedan došao u Hrvatsku iz Austrije. 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković REZULTATI ANKETE Tko će sastaviti Vladu? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Davor Božinović, potpredsjednik Vlade (HDZ) tko to prijeti premijeru? Detalji prijetećeg pisma upućenog Plenkoviću: Potpisano je s "Hrvatski branitelji, ZDS", sve je komentirao Božinović

Određen mu je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a zbog prijetnje premijeru može biti osuđen na zatvorsku kaznu do pet godina.

''Ozbiljne stvari ne trebaju se banalizirati'', izjavio je Plenković, odgovarajući na novinarski upit kako tumači prijetnje koje je dobio preko Facebooka, a zbog kojih je zagrebačka policija uhitila 21-godišnjeg hrvatskog državljanina.

"Nadam se da nećete sada ovo banalizirati, kao i napad na državnu tajnicu Janicu Kostelić. Stabilnost podrazumijeva i ozbiljnost i nebanaliziranje ozbiljnih stvari", poručio je Plenković novinarima.

No, uhićenjima zbog prijetnji na društvenim mrežama ovdje nije kraj. U istražnom zatvoru završio je muškarac zbog objave koju je napisao na Facebooku u kojoj, smatra policija, javno poziva na mržnju i nasilje prema troje saborskih zastupnika - Bruni Esih, Zlatku Hasanbegoviću i Davoru Ivi Stieru.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene