Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potresen i u šoku

Ranjeni policajac: Nemam ništa protiv navijača!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Razgovarali smo s 33-godišnjim policajcem Kristijanom Trokterom koji je zbog huligana ostao bez oka i leži u KBC-u Zagreb.

Obitelj je cijelo vrijeme uz njega. Strahovao je da će ostati bez posla, ali ga je ohrabrilo obećanje MUP-a da ga se neće odreći. Trebao je to biti rutinski zadatak, no subotnji derbi pretvorio se u divljački okršaj. Na sjevernoj tribini, vatrena naprava ubačena mu je pod vizir. Bio je to derbi koji mladi policajac Kristijan Trokter nikad neće zaboraviti. 'Moje razmišljanje o tome svemu, znači, ja nisam protiv navijača, već protiv tih huligana, znači u tim redovima, navijačkim skupinama, oni moraju prorijediti svoje huligane', rekao nam je ranjeni policajac Kristijan.

>> VIDEO Ispovijest navijača: Policija je tukla žene i djecu

>> VIDEO: Kome je bilo u interesu da zbog jedne baklje krene makljaža

Iako bez oka, Kristijan ima nevjerojatnu volju, a najveću podršku daje mu obitelj koja se od njega ne odvaja. 'Svaki dan mi dođu u posjetu tako da mi to puno znači, da mi skrenu misli, znači meni je najbitnije da razgovaram puno, jer mi je sad najteže', priznaje Kristijan. Bolničku sobu ovih dana obišli su gotovo svi, a ministar mu je dao i obećanje. 'Rekao mi je da me neće izbaciti iz sustava. To mi je najbitnije u životu, pošto imam 33 godine, mlad sam čovjek', kaže on. Supruga, dvoje djece od 5 i 10 godina starosti, stambeni krediti, mala suprugina plaća, sve to sada muči hrabrog Kristijana, koji je kobnog dana samo radio svoj posao.

>> Uhićena trojica osumnjičenih za napad na policajce

Njegove dvije kćeri tragediju su doživjele različito. 'Ova mlađa curica nije svjesna, ova starija je svjesna i plače doma stalno', kaže Ivana Trokter. 'Mi smo zgroženi ovim činom, i stvarno morati ćemo dati potvrdu svima da se svatko ustabili, on je sad psihički ubijena ličnost i on se mora psihički pripremiti za novi život, jer on je praktički sljepac', ističe Kristijanov tast. Nerede na utakmici Ivana nije očekivala, a kad joj je suprug otišao te večeri na zadatak, mislila je da će se brzo vratiti kući. Kristijan obožava svoj posao i policajac je već 14 godina. Subotnju će utakmicu pamtiti do kraja života, a obitelj će mu dati snage da sada počne novi život.

>> 'Strože mjere neće ništa promijeniti jer se niti ove ne primjenjuju'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene