Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjedočanstvo navijača

VIDEO: 'Policija je tukla sve pred sobom, pa i djecu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvoje navijača sa sjeverne maksimirske tribine novinarima je ispričalo svoje viđenje subotnjih nereda u vrijeme i nakon utakmice Dinamo Hajduk.

Udruga navijača Dinama osudila je nasilje na subotnjem derbiju, ali za divljanje nisu preuzeli odgovornost. Odlučili su se na optužbe: iskru zbog koje je uzavrela navijačka atmosfera potpuno eksplodirala, zapalila je policija. Udruga navijača poručuje kako suosjeća sa stradalim policajcem, ali napominju, i ranjeni navijač koji je u bolnicu zaprimljen tek 2 sata kasnije, u policijskoj je postaji proživljavao nehuman tretman. U Udrugu im tvrde, s medicinskom dokumentacijom pristižu i brojni građani koji nisu sudjelovali u incidentu, ali ih je policija navodno, za vrijeme i nakon utakmice tukla bez ikakvog povoda. Neki od njih kažu kako su spremni svjedočiti i na policiji.

Pročitajte i ovo Navijači se u Zagrebu sukobili s policijom - 5 Neredi nakon utakmice Policija objavila detalje: U napadu navijača ozlijeđeno 8 policajaca, trojica uhićena Slika nije dostupna Kolumna Anite Kajtazi-Roth Mediji su 'krivi' što ne lažu da se na Maksimiru igra zanimljiv nogomet

'Od početka utakmice bio sam s prijateljem na sjevernoj tribini i bio sam svjedok svih događaja', rekao je okupljenim novinarima 53-godišnji navijač. On tvrdi kako je sve počelo na istoku, gdje su zaštitari Sokol Marića bez razloga krenuli spriječiti jednog mlađeg navijača, koji je zapalio dvije baklje. Za njega, Marićevi zaštitari 'posijali su sjeme zla', iz kojeg su nastali opći neredi. Nadalje, priča kako je pozvana i interventna policija nedugo nakon tog incidenta te kako je mladić uhićen i odveden s lisičinama na rukama.

>> Navijači: Policija je bila brutalna, a samo zbog jedne baklje

>> Uhićena trojica osumnjičenih za napad na policajce

'Poslije toga, revoltirani ljudi viču na policiju, a policija prvo brutalno tuče na istoku ljude, žene i djecu, to sam vidio. Poslije se to prenosi na sjever, i to je sve. Sramota od policije koja jede kruh hrvatskih poreznih obveznika... sve što imaju je naše, a oni su pokazali takvu neviđenu brutalnost i tukli na sjeveru ljude, dva metra od mene, koji nisu imali veze s bilo čim', rekao je anonimni 53-godišnjak, ali i izrazio spremnost svjedočenja, onoga što je vidio na tribinama. 'Ako treba, svjedočit ću zajedno sa svojim prijateljem, jer ovo što policija u Hrvatskoj radi, to je sramota', zaključio je 53-godišnjak. 'Na jugu Torcida baci desetak baklji i ništa, a ovdje se zbog dvije baklje išlo u masakr', dodao je.

>> VIDEO: Kome je bilo u interesu da zbog jedne baklje krene makljaža?

>> 'Strože mjere neće ništa promijeniti, jer se niti ove ne primjenjuju'

Sličnu priču novinarima je ispričala i mlađa navijačica, koja je utakmicu pratila, isto tako, sa sjeverne tribine stadiona u Maksimiru. 'Negdje krajem prvog poluvremena krenulo je nešto na istoku, nismo svi vidjeli točno što se događa, i automatski je krenulo komešanje na sjeveru', rekla je anonimna navijačica i dodala kako je kaos počeo na samom kraju poluvremena, prema njezinoj pretpostavci, kad su se ugasile kamere. 'Policija tada upada na sjever i kreće opće nabacivanje sa stolicama, bakljama i svime, a policija je to vraćala natrag medu navijače', priča djevojka sa sjeverne tribine i dodaje kako je ona u općem metežu pala niz dva reda sjedala, ali da je prošla bez ozljeda pri tome. 'Nije se uopće gledalo koga se tuče', zaključila je i dodala kako policija nije birala metu. Na kraju ističe kako ona sama nije dobila udarac od policajaca, dok je nakon utakmice sa skupinom navijača napuštala stadion, no kako ostali navijači, s kojima je bila, nisu bili te sreće.

>> VIDEO: Nastavljaju se neredi na engleskim stadionima

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene