Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rađenović nezadovoljan brzinom suđenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavljeno je suđenje 41-godišnjem Mijodragu Šimuncu i 26-godišnjem Nikoli Presečkom , dvojica optuženih za premlaćivanje bivšeg direktora Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića. Danas je na sudu iskaz dao i Rađenović, koji je podsjećamo 16. svibnja napadnut i pretučen ispred zgrade u kojoj živi u Novom Zagrebu.

'Nisam upoznat s pomacima u slučaju. Upoznat sam samo s javnim izjavama kako stvari idu naprijed i kako sve institucije pravne države na čelu s policijom rade sve što je moguće. Vjerujem da će doći do onoga što svi od njih tražimo, jer društvo očekuje da se ti slučajevi riješe jer su oni postali simboli', rekao je Igor Rađenović.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Slika nije dostupna Naručitelj premlaćivanja i dalje nepoznat USKOK zbog Rađenovićeve prijave optužio tri osobe

Na pitanje je li Galinčevo očekivanje da će kroz deset dana biti pronađene osobe koje su naručile njegov napad, optimistično.

'Vrlo je teško govoriti o rokovima u kojima se neke stvari očekuju. Mogu samo izraziti nadu i vjeru da će to biti relativno brzo jer Hrvatska je ipak mala zemlja, s malo kriminala i valjda institucije mogu riješiti slučaj Galinca, moj slučaj, slučaj Miljuš i osobito tragični slučaj mladog Luke Ritza. hoće li to biti za 10 dana ili nekoliko mjeseci, o tome je teško govoriti', dodaje Igor Rađenović.

>> Optuženi za napad na Rađenovića poriču krivnju

>> Tužiteljstvo za napadače na Rađenovića traži 16 mjeseci zatvora

>> Rađenović: Čudim se što napadači šute o naručiteljima

Rađenović je u nastavku suđenja dvojici optuženika, koje se tereti za napad i pokušaj teškog ozljeđivanja, rekao da ne zna tko je naručitelj njegova premlaćivanja.

Bivši direktor Zagrebačkih cesta opisao je sve čega se sjeća o napadu 16. svibnja pred svojim stanom u Novom Zagrebu kad je poštrcan suzavcem i pretučen metalnom palicom. Potvrdio je da je Presečkog na policiji prepoznao kao jednog od napadača.

Kazao je da je, došavši u Zagrebačke ceste, naišao na nepravilnosti u poslovanju, rasulo i otpor promjenama. Dva puta je, tvrdi, dobio anonimne prijetnje, a jednom su mu probušili gume na automobilu i sve je prijavio policiji nekoliko mjeseci prije napada.

Nakon svjedočenja Rađenović se pridružio novinarskom prosvjedu pred Kamenitim vratima protiv neučinkovitosti policije u otkrivanju nalogodavaca i napadača na novinara Dušana Miljuša, ali i ostalih neriješenih nasilničkih napada u Zagrebu.

Bivši tehnički direktor Zagrebačkih cesta Stipe Ćorić ostao je pri svojem iskazu u policiji, rekavši da se s Rađenovićem slagao sve dok nije predložio otpuštanje većeg broja privremeno zaposlenih radnika, koje je Ćorić htio zadržati kao stalno zaposlene. Kazao je da je zbog razgovora s Rađenovićem o tome i hospitaliziran, pa je uzeo bolovanje do kraja lipnja 2008. kad se vratio na posao.

Svjedok Željko Mijić, koji poznaje Ćorića i optuženog Šimunca, kazao je da ništa ne zna o napadu te da je Rađenović prestao poslovati s nekoliko tvrtaka koje su zbog toga bankrotirale.

Suđenje, na kojemu optuženi poriču krivnju i brane se šutnjom, trebalo bi se nastaviti sutra kad bi, među ostalim, trebala svjedočiti odvjetnica Ana Milković koja je navodno bila pored Šimunca kad je u policiji priznao napad. Šimunčev branitelj to je zanijekao.

Trebao bi svjedočiti i otac Presečkog koji će mu navodno potvrditi alibi.

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo za optužene traži 16 mjeseci zatvora. Obojica optuženika su u pritvoru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene