Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NOĆU POSTAVILI OGRADU

Zagreb: Građani stoje pred bagerom, radovi zaustavljeni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radovi u parku na Savici zaustavljeni su nakon što su stanovnici tog naselja stali pred kamion i bager.

Radovi na uređivanju rekreativno-zabavnog parka na Savici nastavljeni su u ponedjeljak rano ujutro, no ubrzo su ih zaustavili okupljeni građani koji se protive izgradnji bez transparentne procedure. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stanovnici traže javnu raspravu I popodne drama na Savici, Bandić za sve proziva protukandidate Slika nije dostupna Noćna dežurstva u parku Stigli novinari, Bandić povukao zaštitare: I dalje napeto na zagrebačkoj Savici

"Oko četiri ujutro stigli su radnici Zrinjevca s dijelom ograde i krenuli ograđivati južni dio parka Trnjanska Savica. Očekivali smo da će danas doći, ali ne tako rano. Nešto prije sedam sati došao je kamion s drugim dijelom ograde, ali je petnaestak stanovnika Savice, koji su se u međuvremenu okupili u parku, stalo ispred njega pa ogradu nije mogao istovariti", rekao nam je Sanjin Đukić, jedan od nezadovoljnih stanovnika Savice okupljenih u inicijativu "Čuvamo naš park". 

Đukić kaže da je potom pred park stigao i bager, ali su stanovnici stali i pred njega, pa radovi nisu ni započeli. Trenutno je u parku okupljeno dvadesetak članova Inicijative.

Podsjetimo, riječ je o parku na čijem je mjestu trebala biti izgrađena crkva, no nakon žestokih prosvjeda stanovnika toga kvarta, dozvola je poništena, a od izgradnje se odustalo.

Prošle srijede su, međutim, u parku započeli radovi na uređivanju rekreativno-zabavnog parka po projektu arhitektonskog ureda Arhitektura u bijelom. Stanovnici naselja prosvjedovali su već u četvrtak i to zbog načina na koji je donesena odluka o ovom projektu. Tvrde, naime, da za projekt nije raspisan javni natječaj te da je on preskup (govori se o 12 milijuna kuna).

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene