Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova lokacija

Traži, traži, pa ćeš naći: Bandić pokazao rješenje za crkvu na Savici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u petak je na Trnjanskoj Savici na parceli na kojoj bi se trebala graditi crkva umjesto u obližnjem parku, rekao da lokacija nije promijenjena zbog poništenja dozvole.

Dugo je, kazao je, tražio novo rješenje jer su građani prosvjedovali. Rješenjem od 2. veljače, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja poništilo je lokacijsku dozvolu za gradnju Župnog centra blaženog Alojzija Stepinca u parku na Trnjanskoj Savici. Time je poništena dozvola koju je Grad Zagreb izdao 3. kolovoza prošle godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOĆU POSTAVILI OGRADU Zagreb: Građani stoje pred bagerom, radovi zaustavljeni Slika nije dostupna Gradnja crkve na Savici Bandić "odriješio kesu": Troje vlasnika zemljišta zaradilo 9 milijuna kuna

Bandić je istaknuo da do promjene lokacije za gradnju crkve nije došlo zbog poništenja te lokacijske dozvole za gradnju crkve u parku, već zbog toga što su tražili najbolje rješenje.

"Cijelo vrijeme sam tražio najbolje rješenje. Ljudi su prosvjedovali, što je njihovo demokratsko pravo. Bilo je nesporazuma za koje mi je žao, ali sam stalno tvrdio jedno te isto, da na Savici ima dovoljno parka za djecu, za ljude i da ima mjesta za crkvu. I evo, našli smo rješenje, kompromisno. I očekujem potez samo Kaptola", poručio je Bandić. Rekao je da mu je žao zbog nesporazuma koji su bili te istaknuo kako je stalno tvrdio da na Savici ima dovoljno mjesta za park i za crkvu.

Rekao je da će se crkva blaženog Alojzija Stepinca graditi na gradskoj parceli od 5500 četvornih metara, a još će i od privatnih vlasnika otkupiti onoliko parcela koliko bude trebalo. Ako se Kaptol slaže s novom lokacijom, a što očekuje jer, kaže, nema bolje pozicije, onda će se crkva izgraditi u najkraće vrijeme.

Ponovio je da će se morati izmijeniti Generalni urbanistički plan (GUP). Očekuje da se počne pripremati prostorno-planska dokumentacija i tehnički preduvjeti.

Na pitanje je li pitao stanovnike Savice slažu li se s novom lokacijom, rekao je da će se stanovnici izjasniti.

Upitan je li stanovnicima poslao odluku Ministarstva o poništenju lokacijske dozvole za gradnju crkve u parku, Bandić je rekao kako misli da će oni danas doći po to.

"Ma to sam ja zaboravio, mi radimo na ovoj lokaciji tri-četiri mjeseca," rekao je i dodao da će i struka govoriti o projektu.

Gradske vrtove će pomaknuti prema igralištu i svi će imati mjesta, rekao je.

"Bilo bi idealno da se završetak crkve poklopi s proglašenjem blaženog Alojzija Stepinca svecem," rekao je. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene