Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjedi u brodogradilištima

Radnici: 'Sanaderu ja nudim 2 kune za škver'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč najavama o otkazivanju prosvjeda radnici splitskog brodogradilišta u 10 sati i 30 minuta prekinulo je rad čitanjem pisma potpredsjednika Vlade Damira Polančeca. No čitanje pisma prekinuto je glasnim povicima i zviždanjem više stotina okupljenih radnika.

Zaposlenici brodogradiliša nosili su transparente kojima su Vladi i javnosti jasno pokazali što misle javljaju Radio Dalmacija i DalmacijaNews.

Pročitajte i ovo Plakat na ulazu u Uljanik (Foto: Dnevnik.hr) riješene plaće? U Bruxellesu donesen zaključak: Zeleno svjetlo Vladi za međufinanciranje Uljanika Slika nije dostupna Traži se rješenje problema Sindikat metalaca: 'Možete zamisliti što možemo napraviti u 3. maju'

'Sanaderu ja nudim 2 kune za škevr', 'Nemam više rupa na kaišu', 'Gradimo brodove, igramo golf' i dr. Uz radnike su stali Sindikat metalaca Hrvatske, Hrvatska udruga sindikata i Nezavisni sindikat Brodosplit.

Radnici su poručili Vladi da pazi što radi i kako odlučuje, jer ako što pođe po zlu ni njezina cijena neće biti viša od jedne kune?! Istaknuli su kako će se za brodogradnju 'boriti do zadnje kapi krvi'.

Započeo je i prosvjed radnika u riječkom 3. maju, a u 17.30 na glavnom riječkom trgu okupit će se radnici Uljanika, Kraljevice i 3. maja. Njihov je zahtjev održati brodogradnju u Hrvatskoj. Ističu kako budućim vlasnicima nije važna brodogradnja već atraktivno zemljište uz more.

'Predsjednik se oglasio s pismom kako će nam pružiti jamstva ali mi smatramo kako to nije dovoljna garancija da bi se otkazale sve akcije sindikalaca, od kojih je ovo tek početak, a ne ispune li se naši zahtjevi prosvjedi se zajedno s vama sele na Markov trg a i u Bruxelles', rekao je glavni sindikalni povjerenik SMH Juraj Šoljić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene