Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radnici došli u Zagreb

Čobanković obećao da će problem Đakovštine biti riješen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši radnici Đakovštine danas su prosvjedovali pred Delegacijom Europske komisije, na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu.

No, čini se kako je na pomolu rješenje. Večeras se ministar Petar Čobanković javio predstavnici radnika Sanji Katić i rekao im kako će idući tjedan njihov problem biti riješen.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca"

Oko 40 radnika bivše Đakovštine jutros je stiglo u Zagreb. Nakon jednosatnog prosvjedovanja pred sjedištem Delegacije Europske komisije,  predstavnici radnika primljeni su na razgovor.

Sanja Katić, predstavnica radnika, objasnila je kako su izabrali baš ovo mjesto za prosvjed zbog toga jer se premijerka Kosor voli hvaliti Bruxellesom. 'Došli smo pred vrata Europske komisije, možda je njihovo srce mekše', rekla je.

Naglasila je kako bivši radnici Đakovštine ne traže zadiranje u proračun ili bilo koji fond, oni samo traže 26 milijuna kuna koliko je preostalo dugovanja od njihovih neisplaćenih plaća i otpremnina.

'Sve one u Saboru koji kažu da mi izvodimo performanse, pozivam da s nama provedu jednu noć na minus četiri stupnja', rekla je Sanja Katić koja je, kao i svi radnici, nosila bedž s brojem 26, koji označava milijune kune koje radnici potražuju.

Nakon Delegacije Europske komisije, radnici su se uputili i do HDZ-a te poručili kako su i oni građani ove Vlade. Otišli su i ispred sindikata PPDIV-a te poručili kako su ih sindikati napustili onda kada su ih najviše trebali.

Bivši radnici Đakovštine danas su tijekom dana razgovarali i s predsjednikom RH Ivom Josipovićem. Na prosvjedu u Zagrebu, radnici neisu biti gladni. Naime, njihov sugrađanin koji ovdje radi platio im je ručak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene