Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kruha gladni

Đakovština 'seli' u Zagreb, očajni radnici idu kod predsjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši radnici Đakovštine svoj će prosvjed danas nastaviti u Zagrebu.

Očajni radnici posrnule tvrtke prosvjedovat će pred uredom delegacije EU u Zagrebu, nakon čega bi ih trebao primiti predsjednik RH Ivo Josipović. Susret s bivšim radnicima Đakovštine na Pantovčaku bio je zakazan za 2. studenog, ali kako su prosvjednici odlučili danas doći u Zagreb, odlučeno je da ih predsjednik primi danas.

Pročitajte i ovo Eksplozija bankomata u Vukomercu - 1 Očevid u tijeku Eksplozija u Zagrebu: Raznesen bankomat na istoku grada Praznik rada na Bundeku zabava od jutra FOTOGALERIJA Grah, glazba i roštiljanje: Građani širom zemlje slave Praznik rada

Podsjetimo, Đakovština u stečaju radnicima duguje 30-ak milijuna kuna za otpremnine. Iz stečajne mase naplatili su se svi osim radnika. Kako je država imala 30 posto vlasničkih udjela u Đakovštini, radnici je smatraju suodgovornom za propast tvrtke. Otpušteni radnici od države traže isplatu otpremnina.

Radnici ne odustaju od prosvjeda dok im novac ne sjedne na račun. Već danima prosvjeduju u tzv. Vadinom logoru, šatoru koji su opasali bodljikavom žicom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene