Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon toga odluka

Purda u zatvoru čeka da Srbija dostavi zahtjev za izručenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud Bosne i Hercegovine izvijestio je srbijanske pravosudne vlasti o uhićenju hrvatskog državljanina Tihomira Purde, koji se nalazi u zatvoru u Zenici.

Purda sada čeka da Ministarstvo pravde Srbije dostavi formalni zahtjev za njegovo izručenje uz popratnu dokumentaciju, a tek nakon toga moguće je odlučivanje o eventualnom izručenju, potvrđeno je u Sudu BiH.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zaštita ljudskih prava Srbijanski zakon na temelju kojeg je uhićen Purda protivan UN-u Slika nije dostupna 'Iz Srbije može doći još optužnica' Borković: Tražimo prestanak progona hrvatskih branitelja

>> Supruga uhićenog Purde: 'Nadam se da će premijerka nešto učiniti'

>> Što je policija radila dok je Purda bio na tjeralici?

>> 'Uhićenje Purde je izdvojen slučaj, ostali branitelji se ne moraju bojati'

U tom sudu imaju tek informaciju kako Srbija Purdu traži zbog navodnih ratnih zločina no ne raspolažu pojedinostima o tome zbog čega ga se točno tereti. Cijeli postupak mogućeg Purdina izručenja trebala bi koordinirati ministarstva pravde BiH i Srbije.

Vukovarski branitelj Tihomir Purda (42) uhićen je 5. siječnja na graničnom prijelazu Orašje pri pokušaju ulaska u BiH. On je priveden na temelju Interpolove tjeralice raspisane na zahtjev srbijanske policije. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene