Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mijenjaju čak 123 odredbe

KRŠI LI VARGINO MINISTARSTVO ZAKON? 'Građani moraju znati za izmjene!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upozorila je da je javna rasprava o izmjenama i dopunama dvaju zakona u zdravstvu neustavna te da se vrijeđa pravo građana na pristup informacijama.

Dok se Ministarstvo zdravlja hvali rezultatima programa za smanjenje lista čekanja, pučka pravobraniteljica upozorava kako to isto ministarstvo javnu raspravu o izmjenama i dopunama dvaju zakona u zdravstvu, provodi neustavno i nezakonito!

Pročitajte i ovo Vili Beroš - 3 Ministar bio u obilasku Da bi se smanjile liste čekanja u bolnicama, radi se i nedjeljom, Beroš uvjeren da štrajka neće biti: "Riječ je o nikad viđenom povećanju plaća" Slika nije dostupna Siniša Varga Zdravlje ili zdravstvo? Bivši ministar protiv promjene imena ministarstva

No, iz Ministarstva zdravlja Pučkoj pravobraniteljici još nije stigao odgovor. Upozorila je da je javna rasprava o izmjenama i dopunama dvaju zakona u zdravstvu neustavna te da se vrijeđa pravo građana na pristup informacijama.

'Kad se predlaže donošenje zakona u hitnom postupku važno je obrazložiti iz kojih razloga se predlaže baš takvo donošenje. Sada se predlaže izmjena čak 123 odredbe što je više od polovice zakona i zapravo bi zbog pravne sigurnosti trebalo ići na donošenje novog zakona', rekla je pučka pravobraniteljica Lora Vidović.

'Program plus' smanjio liste čekanja za 47.139 pacijenata

U međuvremenu je stigla i ministrova reakcija.

'Vladin ured za zakonodoavstvo je dalo zeleno svjetlo, odnosno rekao da smo sve napravili sukladno zakonu i Ustavu RH', rekao je ministar zdravlja Siniša Varga. Dok pršte kritike zbog izmjena i dopuna dvaju zakona, u Ministarstvu se hvale smanjenjem lista čekanja.

Iz dostavljenih nam podataka vidljivo je da su za kolonoskopiju, mamografiju i UZV abdomena liste u prosjeku povećane za 10-ak dana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene