Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Europska komisija o pravosuđu

Prosječno trajanje sudskog slučaja u EU je 272 dana, a u Hrvatskoj 450

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Održana je javna tribina povodom objave izvješća Europske komisije o pravosuđu u Europskoj uniji.

U zagrebačkoj Kući Europe održana je javna tribina povodom objave izvješća Europske komisije o pravosuđu u Europskoj uniji. Prosječno trajanje sudskog slučaja u EU je 272 dana, dok je Hrvatski prosjek mnogo veći, odnosno 450 dana. Ministar pravosuđa Orsat Miljenić i ostali sudionici rasprave složili su se kako situacija u hrvatskom pravosuđu nije zadovoljavajuća, ali je svakako bolja nego prethodnih godina.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Ursula von der Leyen Nijemci objavili Plenković je jedan od kandidata za predsjednika Europske komisije? "Navodno je već izrazio interes" Slika nije dostupna Gledišta su usklađena Pusić: Bit ću sretna ako nam 'lex Perković' bude najgora poteškoća

Odbor za pravosuđe jednoglasno podržao Dinka Cvitana

'Rezultati se popravljaju isto tako, rezultati su bolji sada nego što su bili i postoji uglavnom uzlazni trend. Ne u svima, ali uglavnom uzlazni trend. Ali stanje i dalje nije dobro i nismo s njim zadovoljni', rekao je ministar pravosuđa Orsat Miljenić.

'Mi riješimo preko 100% predmeta, one koje brojčano primimo. Prema tome, ne možemo reći da smo loši, ali po dužini trajanja nekih postupaka koji onda multipliciraju prosjeke trajanja nismo dobri', izjavio je Branko Hrvatin, predsjednik Odbora za ustav.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene