Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Porast za četiri posto

Imate li i vi ovoliko? Objavljena prosječna plaća u Zagrebu, a evo i koje je zanimanje najplaćenije

Novac, ilustracija
Novac, ilustracija Foto: Getty Images
Prosječna zagrebačka plaća u siječnju je bila 1409 eura.

Prosječna mjesečna neto plaća u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za siječanj ove godine iznosila je 1409 eura, što je nominalno više za četiri posto u odnosu na prosinac i rast za 12,2 posto u odnosu na siječanj 2023., pokazuju podaci Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za siječanj na razini Hrvatske, koja je iznosila 1239 eura, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za taj mjesec bila je veća za 170 eura.

Pročitajte i ovo Sanja Vištica, reporterka Dnevnika Nove TV i mladi MLADI O POLITIČARIMA Milanović im je šašav, Benčić elokventna, Penava zatvoren, Grbin pretih, Plenković samopouzdan, ali izaziva i susramlje

Najviša prosječna mjesečna zagrebačka neto plaća u pravnim osobama za siječanj isplaćena je u djelatnosti vađenja sirove nafte i prirodnog plina, u iznosu od 2184 eura.

Najniža je plaća isplaćena u proizvodnji kože i srodnih proizvoda, u iznosu od 864 eura.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević - 2 Kampanja u punom jeku Obećanje ludom radovanje? Evo što sve stranke nude biračima

Medijalna neto plaća za siječanj ove godine iznosila je 1201 euro, što znači da je polovica zaposlenih imala manje, a polovica više od toga iznosa.

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za siječanj 2024. iznosila je 1987 eura, što je porast za 4,5 posto u odnosu na prosinac 2023. i porast za 12,5 posto u odnosu na siječanj 2023. godine.

Aktualno Milanović im je šašav, Benčić elokventna, Penava zatvoren, Grbin pretih, Plenković samopouzdan, ali izaziva i susramlje Sanja Vištica, reporterka Dnevnika Nove TV i mladi Sanja Vištica, reporterka Dnevnika Nove TV i mladi Foto: Dnevnik Nove TV Sabornica Sabornica Foto: Dnevnik Nove TV Zoran Milanović, Andrej Plenković i Peđa Grbin Zoran Milanović, Andrej Plenković i Peđa Grbin Foto: Dnevnik Nove TV +0 Sandra Benčić, Nikola Grmoja, Andrej Plenković i Peđa Grbin Hrvatska Milanović im je šašav, Benčić elokventna, Penava zatvoren, Grbin pretih, Plenković samopouzdan, ali izaziva i susramlje 1/4 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene