Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Snimka koja otkriva kako je atentator napao Fica: Otkriveno što je izgovorio prije nego što je zapucao

Besplatni grah i štrukle

FOTO Tisuće ljudi u Maksimiru: Pogledajte kako Zagrepčani slave Međunarodni praznik rada

Aktualno Galerija Praznik rada na Maksimiru Praznik rada na Maksimiru Foto: Lucija Ocko/Cropix Tomislav Tomašević Tomislav Tomašević Foto: Lucija Ocko/Cropix Praznik rada na Maksimiru Praznik rada na Maksimiru Foto: Lucija Ocko/Cropix Praznik rada na Maksimiru Praznik rada na Maksimiru Foto: Lucija Ocko/Cropix +4 Luka Korlaet i Danijela Dolenec Galerija 1/9 >>
Saznajte kako Zagrepčani provode Prvi maj, uz besplatni grah, štrukle i Gibonnijev koncert.

Na tradicionalnu proslavu 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada, u park Maksimir od jutra pristižu brojni Zagrepčani i Zagrepčanke koje uz 40.000 porcija graha i 20.000 porcija štrukli očekuje zabavni program, sa zvijezdom Gibonnijem.

Program za sve generacije organiziran je na dvije maksimirske pozornice, gdje će biti održani glazbeni nastupi, te kreativne i edukativne radionice. Besplatni grah i štrukle posjetiteljima će se dijeliti od 10,30 sati.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. Pregovori još traju Pregovori Plenkovića i Domovinskog pokreta u slijepoj ulici, HDZ žestoko po Milanoviću: "Komično je pratiti kako se koprca"

U programu sudjeluje niz glazbenih izvođača, a u 12 sati predviđen je nastup Gibonnija.

Na velikoj pozornici nastupaju i Martin Kosovec, pobjednik četvrte sezone emisije The Voice. Nezaobilazni dio programa je i nastup Zagrebačkog orkestra ZET-a kojem se pridružuju i gosti Šlageristi. Nastupaju i bend Superstary, Ivana Galić i SoulBEAT te Tri soprana "One".

Pročitajte i ovo Obljetnica Bljeska Obljetnica operacije Bljesak Plenković odgovorio sprema li se na nove izbore: Anušić komentirao fotografiju koja je podigla mnogo prašine

Na maloj pozornici, tik do ulaza u park Maksimir do 15 sati održavaju se predstave za djecu i nastupi plesnih skupina. U blizini male pozornice posjetitelji će moći besplatno sudjelovati na kvizu općeg znanja.

Ispred ulaza u park Maksimir posjetitelje su tradicionalno dočekali SDP-ovci koji su im dijelili crvene karanfile i čestitali 1. svibanj.

Pročitajte i ovo Uhićenje, ilustracija uhićeni su USKOK objavio za što točno tereti bivšeg pročelnika i županijskog tužitelja

Postavljen je i štand sindikata Preporod, čiji članovi građanima dijele letke na kojima se upozorava na nezadovoljstvo pomoćnika u nastavi, čiji ugovori o radu traju dok i nastava, nisu za isti rad istovjetno plaćeni i njihov status nije usklađen sa zakonima.

Sindikalna prvosvibanjska povorka i ove je godine izostala.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković, Gordan Jandroković i predsjednik Zoran Milanović na obilježavanju obljetnice Bljeska - 1 Na obilježavanju Bljeska FOTO Pogledajte kako je prošao susret Plenkovića i Milanovića

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata (NHS) Krešimir Sever izjavio je da za Međunarodni praznik rada NHS neće organizirati prvosvibanjsku povorku jer iskustvo pokazuje da hrvatsko društvo, za razliku od npr. njemačkog, ne pokazuje interes za radničke akcije.

„Prijašnjih se godina pokazalo da su u prvosvibanjskim povorkama sudjelovali samo predsjednici sindikata, povjerenici i aktivisti, a šira javnost ostajala je po strani“, rekao je prvi čovjek NHS-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene