Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kampanja u punom jeku

Obećanje ludom radovanje? Evo što sve stranke nude biračima

Aktualno Galerija Tomislav Tomašević - 2 Tomislav Tomašević - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Most Most Foto: Dnevnik Nove TV Tomislav Tomašević - 1 Tomislav Tomašević - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Peđa Grbin - 2 Peđa Grbin - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +1 Peđa Grbin - 1 Galerija 1/6 >>
Od otpada do kulture, od studiranja do stanovanja. Kampanja za parlamentarne izbore opako se zahuktava. O obećanjima kandidata na izborima izvještava reporterka Dnevnika Nove TV Anja Perković.

Do parlamentarnih izbora ostalo je još manje od deset dana. Kandidati su iskoristili sunčano vrijeme tijekom vikenda da se uživo obrate građanima diljem Hrvatske.

Pročitajte i ovo Policija i dalje istražuje slučaj - 3 Kriminalističko istraživanje Policija objavila mučne detalje: Sin šefa policije i prijatelji prebili mladića, ima ozljede opasne po život

Tako su Rijeke pravde stigle u Karlovac i predstavile svoje kandidate koje će građani moći birati u sedmoj izbornoj jedinici. Toni Herenda (SDP-HSS-DO i SIP-GLAS) pozvao je građane na biralište i komentirao izborne jedinice.

"Sve iz ovog slijepog crijeva Zadarske županije, kojeg bismo da je dijete crtalo dobili bolje nego ovu sedmu jedinicu, pozivam na birališta"

Pročitajte i ovo Potraga za tijelom dvogodišnje Danke Ilić - 1 Iz minute u minutu FOTO/VIDEO Ocu osumnjičenog za ubojstvo male Danke određen pritvor, naložena obdukcija umrlog sina: Tijelo ubijene djevojčice traže dronovi

Stranke biračima obećavaju veće plaće, mirovine, vrtiće i stanove. Većina opozicije slaže se kako je ključno da HDZ ode s vlasti.

"Odlaskom HDZ-a s vlasti 90 % korupcije nestat će jednom zauvijek, a onda nakon toga počinje naš posao", poručio je predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

Tomislav Tomašević - 2 Peđa Grbin - 2 Foto: Dnevnik Nove TV

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović i ministar Oleg Butković Predizborni okršaji Butković poručio Milanoviću i njegovu rođaku: ''Uzmite mi sve, samo mi kravicu ne dirajte''

Dok se pripremala pozornica za HDZ-ov skup, gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević prošetao se Sesvetama i obećao novu sjevernu obilaznicu. Uz već započetu izgradnju Ulice kneza Branimira u Sesvetama, Grad Zagreb priprema izgradnju produžetka Kolakove ulice od Dankovečke do Branimirove.

"Plan nam je produžetak Branimirove i Kolakove ulice u duljini od 7 kilometara tako da bi se od Varaždinske sjevernom obilaznicom mogle zaobići ne samo Sesvete nego i centar Dubrave." 

Tomislav Tomašević - 2 Tomislav Tomašević - 2 (Foto: Dnevnik Nove TV)

Njegovi kolege iz stranke Možemo! predstavili su spot te poručili kako bi zagrebački model preslikali na gospodarstvo, odgoj i turizam.

Pročitajte i ovo HDZ-ov kamion - 2 PARLAMENTARNI IZBORI VIDEO Pogledajte HDZ-ov kamion za kampanju: "Jako zgodno"

Most je na Bundeku predstavio svoje kandidate za prvu jedinicu. Na listi su se našli stručnjaci, a iz stranke su poručili kako imaju podjednako muškaraca i žena na listama.

Mostova kandidatkinja Marija Selak Raspudić (Most-Hrvatski suverenisti-HKS-NLM) poručila je kako je vrijeme da u hrvatsku politiku dođe hrvatsko proljeće.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Predizborni obilasci Plenković: ''Milanović lupa bez veze, a moj prvi video na TikToku je bio rekordan''

U 7. jedinici glavna tema bio je otpad, a u desetoj su se okupili mladi partneri s nezavisne liste. Matejas Jozipovic (Most-Hrvatski suverenisti-HKS-NLM) komentirao je kako u njihovim programima postoje točke posvećene svim dobnim skupinama, od mladih do umirovljenika. Posebno se dotaknuo problema koji muče mlade u Hrvatskoj.

"Nemoguće je ostvariti stambeno pitanje jer su cijene basnoslovne. Zato je u našim programima to razrađeno. Također, dječji doplatak planiramo za svu djecu.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović i ministar Oleg Butković Objava za objavom Butković vratio lopticu Milanoviću: "Znam da si se kasno probudio pa ti treba vremena da smisliš laž"

Tomislav Tomašević - 2 Most Foto: Dnevnik Nove TV

Na sjeveru Hrvatske šef Domovinskog pokreta Ivan Penava (DP Pravo i pravda) nastavlja kampanju. U svojem izlaganju prozvao je ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana i premijera Andreja Plenkovića.

"Peče li ih savjest što je pola milijuna manje ljudi u Hrvatskoj?" rekao je Penava.

Pročitajte i ovo Sabor RH Promjene na Markovu trgu FOTO Svi šefovi hrvatskog parlamenta: Znate li tko su sve bili predsjednici Sabora?

Njegov kolega iz stranke, Davor Dretar Drele (DP-Pravo i pravda-HSS-DHSS-Zelena lista) poručio je kako im je u kampanji fokus na ljudima. Posebice na demografskoj obnovi, zaustavljanju raspada hrvatske poljoprivrede i povratku mladih u Hrvatsku.

Tomislav Tomašević - 2 Davor Dretar Foto: Dnevnik Nove TV

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene