Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz Argentine u Zagreb

Djed mu otišao iz Hrvatske prije 80 godina, evo zašto je on došao...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dobar dan, tražim obitelj Gladić! To su bile riječi kojima je Emilio započinjao razgovor.

Emilio je 26-godišnjak koji je preletio Atlantski ocean, više od 10 000 kilometara; od Argentine do Zagreba. Imao je jedan cilj - pronaći mjesto s kojeg je njegov djed prije više od 80 godina otišao za boljim životom.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Zoran Milanović i Andrej Plenković Snimke koje niste vidjeli Specijal Provjerenog: Ovo je povijest odnosa Plenkovića i Milanovića

Sa 16 godina njegov je djed učinio ono što i većina u njegovom kraju – otputovao trbuhom za kruhom. U Argentini je stvorio novi život od nule, bez poznavanja i riječi španjolskog.

FOTO Život na kraju svijeta: Evo što kažu mladi Hrvati koji su ondje odselili!

Emilio je imao svega 5 godina kada je djed Marijan umro; i ne previše uspomena. Prije mjesec dana Emilio je stigao u Zagreb s rodnim listom svog djeda. Na njemu je kao mjesto rođenja stajalo - Žman. Malo mjesto na Dugom otoku. Tako je krenula potraga za korijenima, za prošlošću.

"Bila je to mješavina osjećaja. U jednu sam ruku bio sretan, u drugu prestrašen. Mješavina osjećaja, ali sam jako to htio napraviti, doći u Hrvatsku", ispričao je Emilio.

Cijelu priču o Emiliu koji je iz Argentine došao u Hrvatsku ne bi li pronašao svoje korijene pogledajte večeras u emisiji Provjereno u 22:00 sati.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene