Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Voda je voda'

Stop vodi s okusom: Kosor ukida razmažene ministarske navike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor najavila je značajne uštede na području javne nabave Vlade, ministarstava i svih državnih službi.

Najveću uštedu premijerka je najavila u mobilnom telefoniranju. U budućnosti bi državne službe trebale trošiti 50 posto manje novca na te stavke, odnosno uštedjeti 38 milijuna kuna u mobilnoj i 30 milijuna u fiksnoj. Još uvijek se ne zna na koji će se način ta ušteda napraviti, odnosno hoće li se mijenjati ugovor s postojećim operaterom ili će se angažirati novoga.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Kako se planira ostvariti smanjenje emisije ugljika u atmosferu? Detalje otkriva meteorolog Ivan Čačić Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu"

Nerealni zahtjevi

Na stavci uredskog materijala će se uštedjeti 25 milijuna kuna, 9 milijuna u čišćenju, 2 milijuna kuna na poštanskim uslugama, a 3 milijuna kuna na potrošnom materijalu. Dodatnih 40 milijuna kuna uštedjet će se na namještaju i tekućem održavanju. Ukupne uštede trebale bi iznostiti 350 milijuna kuna.

>> Ove godine moglo bi se zaposliti 150 tisuća ljudi

Predstojnik Ureda za javnu nabavu Dražen Ivanušec izvijestio je kako je iz ministarstava i vladinih ureda bilo nerealnih zahtjeva, a premijerka Kosor je naglasila kako će se tome sada stati na kraj. 'Kada smo gospodin Ivanušec i ja prvi put raspravljali o jednoj nabavnoj kategoriji koja se zove voda, on me je pitao je li voda - voda. Odgovorila sam da je to tako, a on je rekao kako ima zahtjeva da se naručuje voda s dodatnim okusima, recimo marelice ili borovnice. Ne rekla, sam, ako naručujemo vodu, onda neka voda bude voda. Više tih dodatnih okusa neće biti, a tko ih želi, neka sam napravi nešto po tom pitanju', istaknula je premijerka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene