Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imamo plan - Hrvati trebaju čuvati ovce!

Ove godine moglo bi se zaposliti 150 tisuća ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mjerama iz Nacionalnog plana zapošljavanja i ulaganjima iz nekoliko izvora u ovoj bi se godini moglo radno aktivirati oko 150 tisuća ljudi, istaknula je premijerka Jadranka Kosor na današnjoj sjednici Vlade na kojoj je usvojen plan za poticanje zapošljavanja u 2011. i 2012. godini.

Plan ima devet osnovnih strateških ciljeva, primjerice -povećanje zapošljavanja žena, starijih osoba, mladih, -rješavanje problema dugotrajne nezposlenosti, itd.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti"

Plan sadrži 31 provedbenu mjeru i 175 provedbenih aktivnosti u nadležnosti 31 institucije, kazao je ministar gospodarstva Đuro Popijač.

Uz sredstva Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i više ministarstava, plan će biti potpomognut i sredstvima EU.

>> Nećemo više uvoziti pastire i samaraše – te poslove radit će nezaposleni Hrvati

Premijerka ističe kako je primjerice kroz resor regionalnog razvoja predviđeno 450 milijuna kuna za obnovu ratom oštećenih objekata, 200 milijuna kuna za razvoj otoka, 170 milijuna za programe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, 160 milijuna za poticanje malog i srednjeg poduzetništva, obrta i zadruga, 150 milijuna za zapošljavanje branitelja.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene