Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijer o poreznim izmjenama

Milanović: Državnim dužnosnicima ne smiju rasti plaće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Milanović podsjetio je ministre da do kraja godine treba regulirati pitanje plaća dužnosnika kako im se primanja ne bi povećavala zbog poreznih izmjena.

Od prvog dana iduće godine na snagu stupaju izmjene Zakona o porezu na dohodak kojima će se većem broju građana povećati plaće, ali ne i dužnosnicima, pa je premijer Zoran Milanović na sjednici Vlade u četvrtak podsjetio ministre da na iduće dvije sjednice do kraja godine treba regulirati to pitanje.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali Andrej Plenković Reakcija na predsjednika "To je protuustavni napad": Vlada odgovorila Milanoviću, tvrde da Plenković nije mogao tražiti provjeru Turudića

'Želim podsjetiti da imamo još dvije sjednice Vlade do kraja godine i do stupanja na snagu Zakona o porezu na dohodak. U tom razdoblju moramo urediti pitanje plaća dužnosnika, prije svega nas. Na način da, kao što smo bili i obećali, one s obzirom na porezne promjene ne narastu', rekao je Milanović.

Država izdala obveznice u iznosu od 3,25 milijardi kuna

To smo se bili dogovorili, prema tome ministri o tome vodite računa i u sljedeća dva tjedna to moramo riješiti, dodao je premijer.
 

'Razumijemo se o čemu govorim', poručio je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene