Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prethodnika nije volio

VIDEO/FOTO Pogledajte kako je izgledao prvi službeni susret Milanovića i Anušića, nekoga su nazvali klošarom

Aktualno Galerija Zoran Milanović i Ivan Anušić - 6 Zoran Milanović i Ivan Anušić - 6 Foto: Ronald Gorsic/Cropix Zoran Milanović i Ivan Anušić - 1 Zoran Milanović i Ivan Anušić - 1 Foto: Ronald Gorsic/Cropix Zoran Milanović i Ivan Anušić - 2 Zoran Milanović i Ivan Anušić - 2 Foto: Ronald Gorsic/Cropix Zoran Milanović i Ivan Anušić - 4 Zoran Milanović i Ivan Anušić - 4 Foto: Ronald Gorsic/Cropix +1 Zoran Milanović i Ivan Anušić - 5 Galerija 1/6 >>
Predsjednik Zoran Milanović i ministar obrane Ivan Anušić u četvrtak su bili prvi put zajedno na Hrvatskom vojnom učilištu, na promociji novih časnika. Zajedno su dodijelili časničke činove zdravstvene službe. Ovo je njihov prvi službeni susret. Dosad su se samo telefonski čuli.

Predsjednik Zoran Milanović i ministar obrane Ivan Anušić cijelo vrijeme su srdačno razgovarali, fotografirali i tema za razgovor nije nedostajalo, javila je reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara Knezović. 

Pročitajte i ovo Rastu naknade - 1 Izmjene zakona Vlada je proširila pravo na dječji doplatak, povećava se i iznos za osobe s invaliditetom

Kamere Nove TV uhvatile su da Milanović kaže: "Na žalost najveći klošar". Anušić je odgovorio: "A to je tako". 

"Tad se baš skupljao ološ", odgovorio je Milanović. 

Odradili su i onaj službeni dio. Jedan uz drugog mladim časnicima dodijelili su činove.

Novom ministru predsjednik se obratio u govoru.

"Poštovani gospodine ministre i potpredsjedniče Vlade vama poseban pozdrav i čestitka na preuzimanju ove dužnosti koja je odgovorna i u puno rutinskijim vremenima, a u današnjim posebno. Ovo je odgovorno ministarsko mjesto i želim vam sve najbolje i radujem se dobroj suradnji", rekao je Milanović, uzdahnuo i dodao: "Želim svu sreću, znanje i umijeće hrvatskoj izvršnoj vlasti i ovdje prisutnom ministru u opremanju Hrvatske vojske, u završetku projekata u koje smo krenuli prije puno godina."

"Nabavljamo nove avione Rafale, dodatne helikoptere BlackHawk,
oklopna vozila Bradley i Patria, rješavamo pitanje obalnih ophodnih brodova, vraćamo vojsku u Beli Manastir", najavio je ministar Anušić.

Kada je svečanost završila, nastavili su s razgovorom.

Zajedno se fotografirali. Fotografija je objavljena i u MORH-ovom priopćenju. I ne samo to nego i predsjednikova izjava.

Ovakva suradnja s Anušićevim prethodnikom nije postojala.
Tri godine su se svađali, vrijeđali, ignorirali.

A kakva će suradnja biti s Anušićem? Evo što kaže premijer na pitanje očekuje li da će biti drugačija nego s prethodnim ministrom

"Vidjet ćemo", rekao je Andrej Plenković.

A vidjelo se u četvrtak da je počelo dobro. Složili su se da izjava za medije nema. I otišli na piće.

Kako je sve izgledalo pogledajte u videoprilogu. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene