Obavijesti Video Pretražite Navigacija
cjeloživotno obrazovanje

Novi ministar obrane Ivan Anušić se predomislio: "Odlučio sam zamrznuti studentski status"

Nakon objave da je novi ministar obrane Ivan Anušić još uvijek student, on se oglasio i najavio da će zamrznuti svoj status.

Ministar obrane Ivan Anušić još je uvijek student. Trenutno je upisan na stručni diplomski studij Izobrazba trenera na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, gdje je apsolvent. 

Nakon što je objavljena vijest da još uvijek studira, on je na Facebooku najavio kako će zamrznuti svoj status. 

"Nakon objave članka o mom studiju, uvidio sam da će moja ministarska funkcija ipak izazivati velik interes i potencijalno stvarati pritisak profesorima fakulteta na kojem studiram, stoga sam odlučio zamrznuti studentski status. Želim i fakultet i profesore rasteretiti pritiska i interesa zbog dužnosti koju trenutačno obnašam", napisao je.

Evo kako je izgledalo školovanje ministra. 1993. godine je napustio srednju školu i otišao u rat. Imao je 17 godina. Nakon povratka s terena završio je srednju školu. 

Kako je sam rekao, 1997. godine podigao je na čekove kredit od 18 tisuća kuna, i platio semestre na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. 

Prvi dio školovanja dovršio je 2001. godine. To je bio dvogodišnji stručni studij, specijalistički, za višeg trenera sportske rekreacije. 

Nakon toga Ivan Anušić se upisuje na preddiplomski studij Izobrazba trenera, sportska rekreacija. Završio je 2021. godine, a to znači da je po završetku šest semestara preddiplomskog studija (tri godine) stekao 180 ECTS bodova i dobio zvanje stručni prvostupnik trenerske struke. 

  Pročitajte i ovo Ivan Anušić - 3 prvi intervju Novi ministar obrane otkrio koji će mu biti prvi potezi i komentirao izjavu Grbina: "Kad završe izbori, siguran sam da će se njemu prvom gaće skinuti"

2023. godine je nastavio diplomsku razinu studija u trajanju od četiri semestra. Završi li taj studij, ministar obrane imat će zvanje stručni specijalist trenerske struke, piše Jutarnji list. 

Kineziološki fakultet potvrdio im je kako je novi ministar obrane i dalje - student upisan na stručni diplomski studij Izobrazba trenera.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene